Participativni proračun 2022

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Vabilo k sooblikovanju proračuna za leto 2022:

PROJEKT PARTICIPATIVNI PRORAČUN »PO IZBORU OBČANOV«

 

Spoštovane občanke in občani!

Vljudno vas vabimo k sooblikovanju proračuna za leto 2022. Participativni proračun je projekt, s katerim imate občani priložnost, da aktivno sodelujete pri oblikovanju še lepše in uspešnejše občine. Omogoča vam, da podate svoje predloge kako spremeniti in izboljšati vaš kraj, lahko pa tudi zgolj glasujete in podprete tiste projekte, ki se vam zdijo najboljši in najbolj primerni.

V lanskem in predlanskem letu ste občani že sodelovali v participativnem proračunu za leto 2020 in 2021 in glasovali za projektne predloge, ki so jih prijavili posamezniki iz vaše vaške skupnosti.

Višina razpoložljivih sredstev, ki bodo zagotovljena za izvedbo izbranih projektov, v proračunu Občine Dol pri Ljubljani za leto 2022 je 120.000 EUR, po 20.000 EUR za vsako vaško skupnost.

Predlog projekta lahko prijavi oseba, ki je dopolnila 15 let in ima stalno prebivališče v Občini Dol pri Ljubljani. Pri prijavi je potrebno upoštevati tudi ostala merila za upravičenost projektnih predlogov. Skrajni rok za oddajo vaših predlogov je petek, 29.10.2021. Projektne predloge oddate na pripravljenem obrazcu, objavljenem na spletni strani občine, in sicer:

  • po elektronski pošti do 24:00 na naslov obcina@dol.si ali
  • osebno v glavni pisarni do 12:00 ali
  • po navadni pošti na naslov Občina Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, 1262 Dol pri Ljubljani (upošteva se poštni žig).

Glasovalo pa se bo le za tiste predlagane projektne predloge, ki bodo ustrezali merilom za upravičenost projektov in jih bo Komisija za izvedbo Participativnega proračuna uvrstila na listo za glasovanje. Glasovanje bo možno v prostorih Občine (v glavni pisarni), in sicer od 15.11. do 30.11.2021 v času uradnih ur občinske uprave.

Financirana bo izvedba tistih projektov, ki bodo na glasovanju prejeli največ točk. Če bodo po tem ključu ostala nerazporejena sredstva, bo v financiranje poleg teh uvrščen tudi najvišje uvrščen predlog, ki ga bo s preostalimi sredstvi še mogoče financirati.

Po pomoč pri pripravi projektnih predlogov se lahko ves čas obrnete tudi na občinsko upravo, za posvet ali pomoč pri pripravi ter prijavi predloga pišite na elektronski naslov obcina@dol.si. Potrudili se bomo odgovoriti tudi na vsa vaša vprašanja in dvome ter vas pravilno usmeriti. Vse informacije o participativnem proračunu pa vam bodo ves čas na voljo tudi na spletni strani občine.

Vabimo vas torej, da izkoristite priložnost, se še bolj povežete s sokrajani in oblikujete dobre projekte. Sami zagotovo najbolje veste, kaj je za vaš kraj najbolj primerno in potrebno, kaj je potrebno spremeniti, skratka kako in na kakšen način še nadgraditi prijetno življenje v naši občini.

Verjamemo in zaupamo, da boste imeli veliko dobrih idej!

Dol pri Ljubljani 1

01 530 32 40

obcina@dol.si

Sledite nam

Dostopnost