Organi in uprava

Župan

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Željko Savič

Kontakt:  zeljko.savic@dol.si


Rodil se je leta 1962 v Dolu. Po izobrazbi je diplomirani varstvoslovec. Aktivno je sodeloval pri osamosvojitvi Slovenije ter opravljal različne operativne in vodilne funkcije na področju civilno obrambnega in varnostnega načrtovanja v okviru ministrstva za notranje zadeve. Zadnja leta pred upokojitvijo je bil tudi član republiškega štaba za civilno zaščito.

V občini Dol živi že vse življenje, zadnjih 18 let v Dolskem. V lokalno okolje je vpet že od ustanovitve občine. Je eden od ustanoviteljev nogometnega kluba Dol in pobudnik izgradnje objektov v Rekreacijskem centru Korant. Je začetnik turistične promocije občine preko kmetij odprtih vrat in sejmov s podeželsko tematiko. Prav tako je med soustanovitelji in zdaj tudi predsednik skupine LAS Srce Slovenije. Zadnja štiri leta je bil občinski svetnik Liste Sotočje. 

V svojem županskem mandatu si želi v soodločanje o razvoju občine bolj aktivno vključiti občane, zavzel se bo za izboljšanje šolske in predšolske infrastrukture, zdravstvene infrastrukture, ureditev javnih vodovodov in vodotokov, nadaljevanje izgradnje kanalizacije z malimi čistilnimi napravami ter trajnostno ureditev vaških jeder. Poudarek bo tudi na medgeneracijskem povezovanju, vzpostavitvi dnevnih centrov in programih za kakovostno življenje starostnikov.

Dostopnost