Aktualno

5.3.2021

NATEČAJ ZA OTROKE - FOTO GREGORJEVO 2021

Spoštovani otroci vabimo vas k sodelovanju! Dragi  starši, stari starši, vzgojiteljice, vzgojitelji, pedagoginje, pedagogi vas pa prosimo za vzpodbudo!

Preberi več

5.3.2021

OPOZORILO! POŽARNA OGROŽENOST- VERJETNOST ZA NASTANEK IN ŠIRJENJE POŽAROV V OBČINI DOL PRI LJUBLJANI

Obveščamo vas, da se je v zadnjih dneh zaradi toplega in suhega vremena v večjem delu države začela povečevati možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju. Po podatkih Arso Meteo  na dan 03.03.2021 spada Občina Dol pri Ljubljani v 3.stopnjo ogroženosti za nastanek in širjenje požarov v okolju.

Preberi več

2.3.2021

V Zagorici nameščen nov defibrilator

V koncu februarja je bil v Zagorici na rojstni hiši Jurija Vege nameščen nov defibrilator. Sredstva za defibrilator so se zbirala s novembrsko ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov, katere pobudnik je Dobrodelno društvo Fundacija Svečka iz Zagorja ob Savi. V novembru 2020 se je za namen nakupa defibrilatorja zbralo 1.010 evrov, razliko (slabih 800 evrov) pa je krila Občina Dol pri Ljubljani iz lastnih sredstev.

Preberi več

2.3.2021

Občina uspešna s prijavo dveh razvojnih projektov

2. februarja 2021 so se v Kulturnem domu Dolsko v Dolu pri Ljubljani sestali člani Razvojnega sveta LAS Srce Slovenije. 

Preberi več

1.3.2021

Krajevni urad Dol pri Ljubljani v začetku marca ostaja zaprt

Iz Upravne enote Ljubljana so sporočili, da Krajevni urad Dol pri Ljubljani v prvi polovici marca 2021 ostaja zaprt. 

Preberi več

1.3.2021

V Beričevem postavili naprave za vadbo na prostem

Občina z izvajanjem projektov participativne proračuna ne počiva – še posebno pospešeno se izvajajo projekti izglasovani za leto 2020, ki jih ni bilo moč dokončati do konca decembra. V februarju je bil tako dokončan del projekta ureditve telovadnega parka v Beričevem pri gasilskem domu.

Preberi več

26.2.2021

Občina vstopa v konzorcij 11-ih občin s projektom vzpostavitve pametnih mest in skupnosti

V torek, 23. 2. 2021 je Občina Dol pri Ljubljani v Kulturnem domu Dolsko gostila srečanje županov 11-ih občin, s katerimi skupaj vstopamo na pot uvajanja inovativnih rešitev na področju digitalizacije občin. Poleg Občine Dol pri Ljubljani konzorcij sestavljajo še Občina Domžale, Občina Hrastnik, Občina Litija, Občina Lukovica, Občina Mengeš, Občina Moravče, Občina Šentrupert, Občina Šmartno pri Litiji, Občina Trzin in Občina Zagorje ob Savi.

Preberi več

19.2.2021

Javni razpis za ravnatelja OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani

Objavljen je javni razpisi - RAZPIS ZA RAVNATELJA OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani.

Preberi več

12.2.2021

Onesnaženje cest

Spomladansko in jesensko obdobje je čas, ko se pričnejo opravljati dela na kmetijskih površinah. Tako pri kmetijskih delih, posebej pri obdelavi tal, setvi in spravilu pridelkov, pri delu v gozdu, skoraj ni primera, da ne bi s traktorjem, prikolicami ali drugimi stroji na cesto nanesli vsaj nekaj blata. Zemlja se oprime pnevmatik in z njih odpade šele po nekaj sto metrih vožnje po cesti. Tako onesnažena cesta predstavlja nevarnost za druge udeležence v prometu (posebej izpostavljeni so kolesarji in motoristi), prepovedujejo jo tudi predpisi.

Preberi več

12.2.2021

Vlada RS z odloki sprostila ukrepe v zvezi z zajezitvijo COVID-19

Vlada RS je na svoji 57. redni seji med drugim izdala sedem odlokov v zvezi z zajezitvijo epidemije COVID-19, prerazporedila proračunska sredstva in odločila o prerazporeditvah in razporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu. Vlada RS je sprejela predlog amandmaja k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v državni zbor, izdala Odločbo o sofinanciranju dvojezičnosti in uresničevanja ustavnih pravic avtohtone italijanske in madžarske narodne skupnosti v letu 2021 ter potrdila končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic močnega neurja z vetrom in točo 30. avgusta 2020 na območju Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Podravske, Pomurske, Posavske,  Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske in Zahodnoštajerske regije. Prav tako pa je Vlada RS sprejela Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leto 2019.

Preberi več

10.2.2021

Vprašalnik o uporabi otroških igrišč

Občina Dol pri Ljubljani bo v letu 2021 začela s prenavljanjem javno dostopnih otroških igrišč. Vljudno prosimo starše, stare starše in skrbnike otrok, ki v prostem času obiskujete otroška igrišča, da si vzamete 2 minuti časa in izpolnite vprašalnik, ki nam bo v pomoč in usmeritev pri izvedbi prenove starih oz. postavitvi novih igrišč. 

Preberi več

5.2.2021

Poslanica župana ob slovenskem kulturnem prazniku

Poslanica župana ob slovenskem kulturnem prazniku občanom, v prvi vrsti pa članom kulturnih društev in skupin, ki v občini delujejo.

Preberi več

Dol pri Ljubljani 1

01 530 32 40

obcina@dol.si

Sledite nam

Dostopnost