Aktualno

5.5.2021

Slovenska bakla na poti od Raven na Koroškem do Tokia

Pred dobrimi tremi leti je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) pred zimskimi igrami v Pjongčangu premierno izvedel pot plamenice po Sloveniji, tokrat je projekt Slovenska bakla še bolj obsežen in dostopen tako rekoč slehernemu Slovencu. Gre za promocijski projekt, v katerega bi organizatorji radi vključili čim več lokalnih ljubiteljev športa, aktivnih otrok, zdajšnjih in nekdanjih vrhunskih športnikov ter gospodarstvenikov in drugih zanimivih občanov.

Preberi več

5.5.2021

Vabilo prostovoljcem za sodelovanje v projektu Prostofer

Občina Dol pri Ljubljani je v postopku vključitve v projekt Prostofer, ki temelji na prostovoljnosti in je namenjen boljši mobilnosti starejših. Hkrati pa povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki – prostoferji, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Preberi več

3.5.2021

Razstava likovnih izdelkov učencev OŠ Janka Modra

Odprtje razstave: četrtek, 6.5., ob 18.uri, prenos v živo na facebook povezavi www.facebook.com/obcinadol 

Preberi več

30.4.2021

Vzponi na Sv. Miklavža

Organizator: ŠD Partizan Dolsko Datum: od 1. maja do 31. avgusta 2021 s ciljem na vrhu Sv. Miklavža

Preberi več

28.4.2021

V LAS Srce Slovenije podprti trije evropski projekti iz Dola pri Ljubljani

Na zadnji javni poziv za sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), ki jih je razpisal LAS Srce Slovenije v letu 2020, je prispelo 16 vlog. Po pregledu ocenjevalne komisije je prag za potrditev doseglo 10 projektov, od tega tudi trije projekti, ki bodo doprinesli k razvoju občine Dol pri Litiji.

Preberi več

26.4.2021

Čestitke ob državnem prazniku

Spoštovane občanke, spoštovani občani, ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju in mednarodnem prazniku dela, vam iskreno čestitam ter vam želim prijetno praznovanje. Željko Savič, župan

Preberi več

23.4.2021

Natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Osrednji Sloveniji & Ljubljani

Turistična zveza Slovenije razpisuje 4. Natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Osrednji Sloveniji & Ljubljani.

Preberi več

22.4.2021

Že tretja priložnost za bodoče podjetnike s poslovnimi idejami

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je objavila že tretji razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), ki je namenjen vsem, ki imajo inovativne in napredne ideje ter si želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, manjka pa jim nekaterih ključnih znanj. Program je oblikovan tako, da udeleženci v štirih mesecih osvojijo znanja in veščine, ki so nujni za uspešen in učinkovit razvoj ideje ter zagon podjetja.

Preberi več

20.4.2021

Brezplačno pravno svetovanje za občane

V občini Dol pri Ljubljani v maju na pobudo VO Senožeti pričenjamo s poskusnim 3-mesečnim projektom brezplačnega pravnega svetovanja občanom v obliki prvega pravnega nasveta. Osnovni namen projekta, ki ga financira Občina, je nudenje pravne pomoči občanom v občini Dol pri Ljubljani s ciljem odprave socialnih stisk, urejanja najpomembnejših življenjskih situacij in preprečevanja poglabljanja težav s pravočasnim zavarovanjem pravic.

Preberi več

19.4.2021

Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Fakulteta za zdravstvo Univerze na Primorskem sta vzpostavila spletno stran www.pkmo.si, ki lahko za delavce in delojemalce predstavlja pomembno pomoč pri premagovanju težav, s katerimi se soočajo zaradi svojega delovnega okolja.

Preberi več

14.4.2021

Za vnuke živimo, drevesa sadimo

Spoštovani občani in občanke! Z nakupom 200 let stare domačije v starem vaškem jedru Dola pri Ljubljani si je občina Dol pri Ljubljani zadala dolgoročen cilj – ustanoviti medgeneracijski prostor s poudarkom na ohranjanju kulturne dediščine in tradicij našega kraja.

Preberi več

13.4.2021

Objavljen Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Obveščamo vas, da je Javna agencija SPIRIT objavila Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2.

Preberi več

Dol pri Ljubljani 1

01 530 32 40

obcina@dol.si

Sledite nam

Dostopnost