Zapore cest

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

V LETU 2024


V LETU 2021

Dolsko 

Cenjene občane obveščano, da je predvidena dvodnevna delna zapora ceste v naselju Dolsko pri hišnih številkah 26, 26A in 28A v času med 12. in 23. 7. 2021 zaradi vgradnje plinskih priključkov. Vse udeležence v prometu naprošamo, da upoštevajo začasno prometno signalizacijo ter navodila izvajalca del, Energetika Ljubljana d.o.o.. O natančnem datumu zapore, ki je odvisen od vremenskih razmer, boste obveščeni naknadno. Za vse morebitne nevšečnosti se vam že vnaprej opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

 

Cesta LC 073071 Vinje - Ihan

Obveščamo vas, da smo pričeli z deli na makadamskem odseku ceste LC 073071, ki vodi od Vinj proti Goropečam in naprej proti Ihanu. Izvedlo se bo nekaj cestnih prepustov in peskolovov, uredilo del obcestnih jarkov s PVC muldami in hkrati tudi uredilo naklone cestišča in saniralo samo cesto. Dela se bodo predvidoma izvajala do 3. 7. 2021 med 7. in 17. uro. V tem času bo imel izvajalec popolno zaporo ceste.

Če se le da prosimo uporabnike ceste, da v tem obdobju uporabljajo druge poti, s čimer bo omogočeno čimbolj tekoče in hitrejše izvajanje del, sicer pa pozivamo vse, da strpno in z razumevanjem spoštujejo prometno signalizacijo in navodila izvajalcev del.

 

Videm - most čez Mlinščico

Cenjene občane obveščamo, da bo za izvedbo vgradnje vodovodnega in kanalizacijskega priključka v telesu javne poti – enosmerne ceste na Vidmu pri mostu čez Mlinščico popolna zapora ceste v času izvajanja del, ki bodo trajala največ 4 dni in katerih natančen datum bo javljen naknadno; okvirno v času med 19. 7. in 15. 8. 2021 glede na vremenske in druge pogoje.

Občane prosimo za razumevanje in upoštevanje navodil upravljalca zapore, Teograd.d.o.o..

 

Most Kamnica

Občane obveščamo da se bo 10.5.2021 pričelo s pripravljalnimi deli za sanacijo ceste in mostu preko potoka Kamnica, na lokalni cesti LC 069022 v Vinjah – Žabja vas.

Dela se bodo predvidoma izvajala tri mesece, v času del pa bo cesta popolnoma zaprta za ves promet. Obvoz za tovornjake bo mogoč preko zgornjega dela Vinj in naselja Vinje – Dolina, za avtomobile in pešce pa po cesti JP 569191. Obvoza bosta označena.

Občane prosimo za razumevanje in potrpljenje.

 

Krožišče Videm

Sprememba prometnega režima skozi naselje Zaboršt velja od 23.6.2021 dalje. Prometna infrastruktura ne omogoča dvosmernega prometa, še zlasti pa ne tovornega tranzita vozil. Skladno s povedanim je občina od izvajalca del zahtevala, da spremeni prometno ureditev skozi naselje Zaboršt. Promet je po novem prepovedan za vsa tovorna vozila, na koncu naselja Zaboršt v smeri proti Ihanu je uvedena enosmerna cesta, tako da promet v nasprotni smeri, torej iz smeri Ihana, ni več mogoč (Priloga – elaborat zapore).

Začasno bo za čas gradnje ukinjeno avtobusno postajališče Videm, ki se nahaja na levi strani vozišča v smeri Litije. Potniki bodo v času zapore lahko uporabljali avtobusna postajališča Dol. Izvajalec, CGP, d.d. Novo Mesto prosi za upoštevanje prometne signalizacije.

 

Kamnica – Križevska Vas

Obveščamo, da bo na območju Kamnica – Križevska Vas potekala adaptacija cest, zaradi katere bo na lokalni cesti delna zapora cestišča od dne 17.6.2021 do 17.7.2021 med 7:00 in 17:00 uro. Po potrebi bo za najkrajši možni čas na posameznih odsekih popolna zapora občinske ceste, o kateri boste predhodno obveščeni. Obvoz bo urejen.

 

 

Železniški prehod Jevnica

Obveščamo vas, da bo zaradi del na nivojskem železniškem prehodu v Jevnici popolna zapora ceste od 7:00 dne 16.8.2021 do 19:00 dne 22.8.2021.

Obvoz bo urejen na relaciji Jevnica – Senožeti – Dolsko – Laze pri Dolskem - Jevnica in v obratni smeri.

 

Cesta LC 073071 Vinje - Ihan

Obveščamo vas, da nadaljujemo z deli na makadamskem odseku ceste LC 073071, ki vodi od Vinj proti Goropečam in naprej proti Ihanu. Dela se bodo izvajala v sredo, 22. 9. 2021, med 11. in 17. uro. V tem času bo imel izvajalec popolno zaporo ceste.

Če se le da prosimo uporabnike ceste, da v tem obdobju uporabljajo druge poti, s čimer bo omogočeno čimbolj tekoče in hitrejše izvajanje del, sicer pa pozivamo vse, da strpno in z razumevanjem spoštujejo prometno signalizacijo in navodila izvajalcev del.

 

Zapora ceste JP 569432

Obveščamo Vas, da bo od ponedeljka, 27.09.2021, do vključno petka, 01.10.2021, popolna zapora enosmerne lokalne ceste JP 569432 (promet na preostalih dveh delih te JP bo v tem času potekal dvosmerno) v naselju Videm, Dol pri Ljubljani.
Obvoz v času popolne zapore bo za osebna vozila urejen po ostalih občinskih cestah. Prosimo za upoštevanje cestno prometne signalizacije. 

Dostopnost