Zapore cest

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Dolsko

  • Podjetje TRGOGRAD d.o.o. Litija obvešča vse uporabnike, da bo zaradi obnove vozišča potrebna polovična zapora glavne ceste Šenjakob – Ribče ob naselju Dolsko. Promet bo delno oviran od 22.02.2021 do predvidoma 13.05.2021 in bo potekal izmenično enosmerno s semaforjem in ročnim usmerjanjem prometa. Vse udeležence prometa naprošamo, da upoštevajo prometno signalizacijo in navodila izvajalcev del.

 

Cesta LC 073071 Vinje - Ihan

Obveščamo vas, da smo pričeli z deli na makadamskem odseku ceste LC 073071, ki vodi od Vinj proti Goropečam in naprej proti Ihanu. Izvedlo se bo nekaj cestnih prepustov in peskolovov, uredilo del obcestnih jarkov s PVC muldami in hkrati tudi uredilo naklone cestišča in saniralo samo cesto.

Dela se bodo predvidoma izvajala od 3.5.2021 do 24.5.2021 med 7. in 17. uro. V tem času bo imel izvajalec delno zaporo ceste, nekaj primerov pa bo, ko bo zaradi prekopa cestišča potrebna tudi popolna zapora.

Če se le da prosimo uporabnike ceste, da v tem obdobju uporabljajo druge poti, s čimer bo omogočeno čimbolj tekoče in hitrejše izvajanje del, sicer pa pozivamo vse, da strpno in z razumevanjem spoštujejo prometno signalizacijo in navodila izvajalcev del.

 

Križišče na Vidmu

Občane obveščamo da se bo predvidoma 10.5.2021 pričelo s pripravljalnimi deli za krožišče na državni cesti G2 108/1181, na križišču z Ihansko cesto. Dela bodo predvidoma trajala 5 mesecev.

V začetku se bo izvajalo razna pripravljalna dela zaradi katerih bo promet samo občasno oviran, nekoliko kasneje pa bosta popolnoma zaprti tudi lokalni cesti LC 071063, ki pelje proti Ihanu in LC 071064, ki vodi v naselje Videm.

Občane prosimo, da spremljate obvestila na občinski internetni strani ter facebook-u, kjer bomo objavljali sprotne informacije o zaporah cest.

 

Most Kamnica

Občane obveščamo da se bo 10.5.2021 pričelo s pripravljalnimi deli za sanacijo ceste in mostu preko potoka Kamnica, na lokalni cesti LC 069022 v Vinjah – Žabja vas.

Dela se bodo predvidoma izvajala tri mesece, v času del pa bo cesta popolnoma zaprta za ves promet. Obvoz za tovornjake bo mogoč preko zgornjega dela Vinj in naselja Vinje – Dolina, za avtomobile in pešce pa po cesti JP 569191. Obvoza bosta označena.

Občane prosimo za razumevanje in potrpljenje.

 

Krožišče Videm

V prihodnjem tednu se bodo pričela gradbena dela za ureditev novega krožišča Videm na regionalni cesti Šentjakob – Ribče, ki bodo zaključena predvidoma v drugi polovici septembra. Promet bo po tej cesti potekal izmenično s pomočjo semaforjev in ob prometnih konicah tudi z ročnim usmerjanjem. Popolna zapora na prečno potekajoči lokalni cesti bo ves čas gradbenih del onemogočala dostop do državne ceste. Obvoz bo urejen kot prikazano na spodnji skici.

Začasno bo za čas gradnje ukinjeno avtobusno postajališče Videm, ki se nahaja na levi strani vozišča v smeri Litije. Potniki bodo v času zapore lahko uporabljali avtobusna postajališča Dol.

Izvajalec, CGP, d.d. Novo Mesto prosi za upoštevanje prometne signalizacije.

Natančen datum zapore bodo sporočili naknadno; nameščene bodo tudi table o zapori s prikazom obvoza.

 

 

Beričevo

Obveščamo, da bo na cesti skozi Beričevo od 4.-21.6.2021 delna zapora ceste zaradi izvajanja gradbenih del – širitev cestišča.

Občane naprošamo za strpnost in upoštevanje navodil upravljavca zapore GP Hribar.

 

Dol pri Ljubljani 1

01 530 32 40

obcina@dol.si

Sledite nam

Dostopnost