Zavetišče Meli center Repče

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Zavetišče za pse in mačke

Korenine podjetja Meli center Repče d.o.o, segajo v daljno leto 1994, ko je bilo ustanovljeno podjetje za opravljanje storitev s področja kinologije, kot so pasji hotel, svetovanje in šolanje psov ter veleprodaje artiklov za male živali. Že v letu 1996 je podjetje odprlo samostojno maloprodajo v mestu Trebnjem ter s tem med prvimi v Sloveniji pričelo, z aktivno oskrbo hišnih ljubljenčkov, s kvalitetnimi artikli, za potrebe hranjenja hišnih živali. Istočasno je podjetje v letu 1996 tudi povečalo kapacitete za namestitve v pasjem hotelu, kakor tudi skupaj s Kinološkim društvom Trebnje, zgradilo vadbišče za šolanje psov. Podjetje, oziroma njihovi predstavniki, so ves čas delovanja aktivno sodelovali na področju šolanja in svetovanja, z raznimi državnimi organi, kakor tudi drugim organizacijami s področja malih živali, kar počnemo še dandanes.

V letu 2003 je podjetje prejelo odločbo s strani takratnega VURS o opravljanju dejavnosti zavetišča za male živali, katera dejavnost se še danes izvaja na sedežu podjetja. V letih 2010 in 2011, smo prenovili in dogradili celotno zavetišče, razširili tudi prodajalno, v mestu Trebnje, s čemer smo tudi razširili prodajni program.

Zavetišče deluje na območju občin Bloke, Črnomelj, Dobrepolje, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kočevje, Komenda, Litija, Loška dolina, Loški potok, Lukovica, Mengeš, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Moravče, Sodražica, Šentrupert, Škocjan, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trebnje, Vodice.

Zavetišče zagotavlja 24. urno dežurstvo za odlov živali, v skladu s Pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali. Delovanje zavetišča za zapuščene živali določa Pravilnik o pogojih za zavetišča za zapuščene živali, ki je podzakonski akt, Zakona o zaščiti živali.

Vsak občan, ki najde zapuščeno žival, obvesti zavetišče na dežurno številko, pri čemer pove vse podatke o sebi in kraju najdbe živali. Zavetišče je dolžno skladno z zakonodajo odloviti zapuščeno žival v roku 24. ur, bolno ali poškodovano žival pa v roku 4. ur, od najdbe. Vsako žival se pred namestitvijo v zavetišču veterinarsko pregleda, v prvih 10. dneh se namesti v karanteno, kjer se opravijo tudi vsa potrebna cepljenja in zdravljena. Po karantenski dobi se žival oddaja primernemu posvojitelju, pri čemer se vsaka oddana žival pred oddajo čipira, novemu lastniku pa izda potni list za hišno žival.

 

Kontakt:

 

Meli center Repče
Repče 10, 8210 Trebnje

 

T: 031 331 336 (dežurni oskrbnik za obvestila o najdenih živalih)
T: 07 304 56 16
T: 041 779 884 (vodja zavitišča)

E: meli.center.repce@gmail.com
W: www.meli-center.si

Uradne ure zavetišča:
- delovnik: 10.00 do 14.00 ure
- sobota: 08.00 do 12.00 ure
- ogled živali je možen tudi izven uradnih ur, glede na dogovor

Dostopnost