Komunalne storitve

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Ekološki otok v Kamnici

Neurejenost nekaterih ekoloških otokov naše občine močno kazi izgled okolice. Odpadki so odloženi poleg zabojnikov za ločeno zbiranje odpadkov. Uporabniki kršijo pravila ravnanja z odpadki in degradirajo okolico. Ekološki otoki so namenjeni samo gospodinjstvom, ne pa tudi podjetnikom in morebitnemu čiščenju stanovanjskih objektov. Na ekoloških otokih nastajajo prava smetišča, tudi kosovnih odpadkov. Zaradi nevzdržnega stanja smo bili prisiljeni ekološke otoke postopoma ukiniti. Občina je najprej odstranila EKO otok iz naselja Dolsko pred igriščem KD Dolsko, kjer je stanje povsem nedopustno.

Od junija dalje je v naselju Kamnica na ograjenem prostoru začel delovati razširjen EKO otok za embalažo, papir, steklo in zeleni odrez, ki je namenjen občanom občine Dol pri Ljubljani.

Zimski delovni čas (od 1.11. do 31.3.):

sreda od 13:00 do 17:00 ure in sobota od 8:00 do 12:00 ure.

Poletni delovni čas (od 1.4. do 31.10.):

sreda od 13:00 do 18:00 ure in sobota od 8:00 do 12:00 ure.

(Ob praznikih in ostalih dela prostih dneh je otok zaprt.)

 

Na eko razširjeni otok Kamnica lahko pripeljete  naslednje vrste odpadkov:

  • PAPIR: časopisi, revije, prospekti, katalogi, zvezki, karton, papirne vrečke, pisarniški papir, kuverte, odpadna embalaža iz papirja, kartona, lepenke (škatle)
  • EMBALAŽA: plastenke, pločevinke, plastične vrečke, embalažni stiropor (manjše količine), sestavljena embalaža od mleka, sokov (tetrapaki), folija za živila (prozorna in aluminjasta), trda plastična embalaža sredstev za osebno higieno, čistil in pralnih sredstev, ki nimajo oznake, da gre za nevarne odpadke, plastični kozarčki in posodice, lončki, embalaža, ki je prevlečena z aluminjasto folijo, prodajna embalaža iz plastičnih mas, kovinski in plastični pokrovčki kozarcev, steklenic in plastenk
  • STEKLO: steklenice, steklena embalaža zdravil in kozmetike, kozarci za vlaganje, kozarci.

              **stekleno embalažo dobro izpraznite oziroma očistite preden jo odvržete v zabojnik.

  • ZELENI ODREZ: obrezane, odpadne veje in podobno
  • ODPADNA ELEKTRIČNA IN ELEKTRONSKA OPREMA: hladilniki, pralni stroji, štedilniki, mikrovalovne pečice, opekači, sesalniki, tehtnice, likalniki, računalniki, tiskalniki, telefoni, kalkulatorji, mobilni telefoni, sijalke, radijski sprejemniki, televizije, videokamere, glasbeni instrumenti, električno orodje, igrače na elektriko ali baterije in podobno

 

Ponovno vas obveščamo, da ima vsak občan možnost naročila velikosti zabojnika za embalažo naročiti glede na svoje potrebe, saj ni posebej plačljiv in je v ceni zabojnika za mešane komunalne odpadke.

Lokacija 

Dostopnost