Podžupanja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

mag. Nika Rovšek


Kontakt: nika.rovsek@dol.si


Župan Željko Savič je po prevzemu dolžnosti imenoval podžupanjo mag. Niko Rovšek, pooblaščeno za področje prostorskega načrtovanja, investicij ter gospodarske javne infrastrukture.

Nika Rovšek že od mladih nog sodeluje v družabnem okolju Občine Dol pri Ljubljani. V mladosti je delovala v Kulturnem društvu Dolsko, skupini TOPATO, vodila lokalno taborniško organizacijo Žerjavov rod, v študentskih letih pa se je udeleževala tudi mednarodnih prostovoljskih akcij. Sedaj deluje v Športnem društvu Partizan Dolsko, že dva mandata pa je tudi zelo aktivna svetnica v občinskem svetu Občine Dol pri Ljubljani.

Študirala je geografijo in etnologijo, kasneje pa nadgradila znanja iz urbanizma in prostorskega načrtovanja z magisterijem znanosti. Poklicno se ukvarja z urbanizmom in prostorskim načrtovanjem, področjem ki usklajuje potrebe gospodarstva, prebivalcev in varstva okolja.

Znanja in veščine s poklicnega področja bo vključila tudi v delo na Občini Dol pri Ljubljani, saj bo v tem mandatu treba pazljivo usklajevati interese razvoja celotne občine, pripraviti osnove za ustrezno razpršen gospodarski razvoj, se izogniti učinku spalnih naselij s prebuditvijo družabnih in kulturnih dejavnosti, predvsem pa skrbeti za zdravo in varno bivalno okolje, ki bo predvsem spodbudno ustvarjalno okolje za mlade in najmlajše.

Dostopnost