Pretekli župani

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

mag. Janez Tekavc
Mandat: 2014-2018
Mag. Janez Tekavc je po poklicu univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim državnim pravniškim izpitom in znanstvenim magisterijem. V preteklosti je delal kot novinar na RTV Slovenija, zdaj dela kot odvetnik in je član izpitne komisije za pravniški državni izpit za področje gospodarskega prava. Piše strokovne in poljudne članke za različne medije (Pravna Praksa, Delo, …), izdal je nekaj strokovnih knjig ter pesniško zbirko, ljubiteljsko pa se ukvarja s fotografiranjem.


Primož Župančič
Mandati: 2002-2006, 2006-2010, 2010-2014
Primož Zupančič se je rodil leta 1954 v Ljubljani. Otroštvo je preživel na deželi, v Dolskem in okolici. Osnovno šolo je obiskoval v Dolskem, nadaljeval šolanje na gimnaziji Poljane ter zaključil z diplomo na ljubljanski Pravni fakulteti. Je poročen in oče polnoletne hčere Urše.

Po diplomi se je najprej zaposlil na ljubljanskem sodišču, kjer je opravil pripravništvo, potem v Žitu, nato v podjetju IMP, kjer je naprej služboval kot pravnik in nato kot direktor splošnih služb. Kasneje ga je pot vodila v podjetniške vode, leta 2003 pa je bil prvič izvoljen za župana občine Dol pri Ljubljani kot nestrankarski kandidat Liste za Dolsko.

V svojih kar treh mandatih je v veliki meri poskrbel za razvoj občine in dobrobit občanov. V 12ih letih županovanja se je srečal s številnimi projekti in investicijami. Njegov pogled je bil usmerjen v nove priložnosti, spodbujal pa je tako razvoj šolstva, kot tudi obnovo infrastrukture. V njegovem obdobju se je v občini izgradilo večje število novih stanovanjskih objektov, s tem pa se je v okolico priselilo tudi veliko število mladih družin.


Anton Jemec
Mandata: 1994-1998, 1998-2002
Anton Jemec je bil prvi župan leta 1994 na novo ustanovljene občine Dol pri Ljubljani. Rojen leta bil leta 1935 v Petelinjah, svojo neprofesionalno župansko funkcijo pa je nastopil le dve leti po upokojitvi (pred tem je bil vodja prodaje v podjetju iz Ljubljane).

Ker v novoustanovljeni občini ni bilo na razpolago nobenega primernega prostora za delovanje, je deloval kar v KS Dol, ki je imela sedež v Gasilskem domu v Dolu. Pripravili in sprejeli so statut, proračun občine in poslovnik za delo občinskega sveta. Ker je želel doprinesti k blaginji občanov, mu dela ni zmanjkalo. Pod njegovim vodstvom so začele izhajati prve Občinske novice Dola pri Ljubljani, obnovila sta se paviljona ob propadajoči graščini, določili so občinski praznik in oblikovali občinski grb in postavil se je dolgoročni plan občine po anketi o pričakovanjih občanov.

Dostopnost