Koledar dogodkov

Lutkovna predstava Zlati ključek

Pripovedno gledališče gdč. Bazilike
Preprosta, neposredna in zabavna predstava z lutkami, predmeti in zvoki iz kovčkov gdč. Bazilike. Pet ljudskih pravljic zaklenjenih v kovčke, otroci sami odpirajo in izbirajo: pravljica o ribi, pa o ugrabljeni kraljični, o mišku s smrdljivim repom in seveda pravljica o kravi Liski, najboljši prijateljici gdč. Bazilike.

Razstava Likovnih del KD Dol pri Ljubljani

Kulturno društvo Dol pri Ljubljani vabi na 

RAZSTAVO LIKOVNIH DEL
ČLANOV LIKOVNE SEKCIJE KULTURNEGA DRUŠTVA DOL PRI LJUBLJANI

Odprtje razstave bo v četrtek, 4. junija 2020, ob 19. uri, v Erbergovih paviljonih graščine Dol, v Dolu pri Ljubljani. Za glasbeni program bo poskrbela Nina Pečar.

8 desetletij Miroslava Cerarja

Vljudno vabljeni na slovesno otvoritev izbora z retrospektivne razstave o legendi Miroslavu Cerarju v cetrtek, 18. junija 2020, ob 18:00 uri v Galeriji 19, Dolsko.

 

Poletni glasbeni paviljoni 2020

REZINE ČASA

Glasbeno-plesno-fotografski projekt / Zavod Federacija

 

Jošt Drašler/kontrabas

Andreja Podržavnik /ples

Nada Žgank /fotografija

Poletni glasbeni paviljoni 2020

SARA

Avtorski koncert

SARA v stari hebrejščini pomeni dama, plemenita ženska. Ta plemenita ženska se drži znamenitega citata Friedricha Nietzcheja:"Brez glasbe bi bilo življenje napaka." in v upanju, da bi se pomena tega citata zavedala današnja družba, stopa na svoje glasbeno popotovanje. Na tokratni poti bosta člana zasedbe Sara predstavila avtorske skladbe iz prvega albuma, skladbe, ki nastajajo za nov album in skladbe, ki so nanjo vplivale... prav vse pa bodo premierno zazvenele v še neslišanih priredbah.

Ker avtor Sarinih skladb Enos Kugler, redno sodeluje s pestro paleto domačih in tujih glasbenikov (npr. Boris Cavazza Kvintet, Tadej Toš & The Band, Marina Martensson, Wakili, More Love Ensemble, Zoran Čalić Band...) kot instrumentalist, avtor in producent, se nam obeta pester glasbeni večer s poglobljeno mislijo.  

 

Ana Šimenc / klaviature, vokal

Enos Kugler / klaviature, kitara, vokal

17. kolesarski vzpon k baronu Juriju Vegi v Zagorico

Športno društvo Zagorica pri Dolskem organizira tradicionalni 17. kolesarski vzpon k baronu Juriju Vegi. Start bo v nedeljo, 30. avgusta 2020, ob 11.00 uri izpred mosta v Kamnici. Cilj je na ravnici pred Križevsko vasjo. Dolžina proge je 4,7 km, z višinsko razliko 310 metrov. Cesta je v celoti asfaltirana.

 

Kontakt:
Športno društvo Zagorica
T: 031 591 403 (Iztok)
E: info@sd-zagoricapridolskem.si
W: www.sd-zagoricapridolskem.si

Odprtje fotografske razstave Po stopinjah mojega deda

Razstava bo odprta do 27.9.2020:
- sobote in nedelje, od 16. do 18. ure
- po dogovoru, 041 539 265 

 

v torek, 15.9.2020, ob 18. uri (rojstni dan Miška Kranjca) bo voden ogled po razstavi z avtorico Mankico Kranjec, ki je o razstavi zapisala tole:

Fotografska razstava Po stopinjah mojega deda je poklon mojim koreninam. Časti dedkovo življenje in njegovo bogato umetniško zapuščino, hkrati pa pisatelja Miška Kranjca javnosti prvič v takšnem obsegu predstavlja na zelo oseben in povsem edinstven način. »To je moja povest o dobrih ljudeh, prijaznih vaseh, osamljenih razpotjih, prostranih njivah, skritih močvirjih in tistih poteh, kjer je nekoč hodil moj ded pisatelj Miško Kranjec.

Poletni glasbeni paviljoni 2020

ČLOVEK NAJ BO SOJEN PO SANJAH

Uglasbena poezija Tomaža Šalamuna

Glasbenoscenski projekt ČLOVEK NAJ BO SOJEN PO SANJAH je angažiran manifest človečnosti in svobode, kjer se poezija Tomaža Šalamuna predstavlja skozi subtilno interpretacijo, z zvočnimi, pomenskimi in čutnimi odtenki, ki razpirajo razkošnost pokrajin pesnikove besede, zlasti njene refleksivne, angažirane, pa tudi radožive in igrive tone, s katerimi pesnik relativizira zožen slovenski pogled na lastno pomembnost in odpira okno kozmopolitski svobodi duha. Šalamunova poezija ponovno oživi in nas spominja in opominja, da prava umetnost nagovarja vsak čas in prostor, neodvisno od trenutne ideologije, zato je vredna, da se dotakne mnogih ljubiteljev poezije, in še več, vseh nas. 

 

Andrej Marinčič / avtorska glasba, sintetizatorji, kitara:

Jasna Žitnik / vokal, flavta, zvočni efekti

Maja Gal Štromar / interpretacija poezije

Voden ogled po razstavi Po stopinjah mojega deda

V torek, 15.9.2020, ob 18. uri (rojstni dan Miška Kranjca) voden ogled po razstavi z avtorico Mankico Kranjec, ki je o razstavi zapisala tole:

Fotografska razstava Po stopinjah mojega deda je poklon mojim koreninam. Časti dedkovo življenje in njegovo bogato umetniško zapuščino, hkrati pa pisatelja Miška Kranjca javnosti prvič v takšnem obsegu predstavlja na zelo oseben in povsem edinstven način. »To je moja povest o dobrih ljudeh, prijaznih vaseh, osamljenih razpotjih, prostranih njivah, skritih močvirjih in tistih poteh, kjer je nekoč hodil moj ded pisatelj Miško Kranjec.

Poletni glasbeni paviljoni 2020

URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE

Uglasbena poezija Janeza Ramoveša

URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE so prav posebna glasbena pojava v slovenskem prostoru. Pričarajo nek vzporeden svet, kjer nam je marsikaj znanega, pa vendar je vse precej drugačno. Uršula Ramoveš poezijo svojega moža Janeza Ramoveša uglasbi in poje, kar ne bi bilo nič posebnega, če njen mož ne bi bil izjemen pesnik, ki piše sočne življenjske pesmi v narečju Poljanske doline, kjer živita. 

Glasbena skupina je nastala leta 2006, ko so takratni člani posneli vokalne priredbe poezije k pesniški zbirki Janeza Ramoveša Staroselski ciklus, ki je izšla pri Cankarjevi založbi, nato so izdali še Anglčešejne 2007, Sanje; Talisman 2013, Celinka; (Uršula je pred tem izdala tudi samostojna albuma Na sunčn dan sm se z beciklam pelu 2003 in Sugar free baby 2006, pri založbi Sanje). Po nekajletnem premoru je skupina letos pri založbi Celinka izdala nov album HRIBOVSKE BALADE, ki nam ga bodo poleg pesmi z železnega repertoarja, predstavili na koncertu Poletnih glasbenih paviljonov.  

 

Uršula Ramoveš / glasba, vokal

Janez Ramoveš / poezija

Joži Šalej / priredba glasbe, vokal, klavir, harmonika

Metod Banko / vokal, kitara

Dostopnost