Aktualno

PREDAVANJE: Pridelajmo si zdravo in okusno sadje na domačem vrtu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 10.10.2022

Vabljeni na brezplačno predavanje 
Pridelajmo si zdravo in okusno sadje na domačem vrtu

Kdaj: sreda, 12. 10. 2022, ob 17. uri
Kje: Kmetski dom Beričevo, Beričevo 18, 1262 Dol pri Ljubljani
Predavatelj: dr. Jan Bizjak, uni. dipl. inž. agr.

 


V okviru LAS projekta Park življenja, sofinanciranega iz EKSRP sklada, bo občina Dol pri Ljubljani od oktobra dalje organizirala vrsto predavanj, izobraževalnih delavnic in tematskih sejmov. Vse aktivnosti so za občane brezplačne. S temi aktivnostmi želimo občanom približati tradicionalne veščine zeliščarstva in sadjarstva.

Na prvem predavanju, ki bo potekalo v sredo, 12. oktobra 2022, v Kmetskem domu Beričevo bo predstavljeno, na kaj vse moramo biti pozorni pri zasnovi, zasaditvi ter kasnejšemu vzdrževanju sadnega drevja in jagodičevja v obhišnem vrtu oziroma travniškem sadovnjakuKje kupiti sadike, kako jih posaditi, katere sorte izbrati, koliko in s čim jih gnojiti ter kako se izognit škodljivcem in boleznim, bodo glavne tematike uvodnega sadjarskega predavanja.

Predavanja in delavnice z različnimi zeliščarko-sadjarskimi tematikami se bodo nadaljevale vse do maja 2023. Program in vsebino si lahko pogledate na povezavi:
https://www.dol.si/sl/news/jeseni-prihajajo-brezplacne-zeliscarske-sadjarske-in-medene-aktivnosti-za-vse-generacije.html 

V kolikor to še niste storili lahko svoje mesto rezervirate na e-naslovu obcina@dol.si.

 

 

 

Dostopnost