Aktualno

Zaščitne maske za občane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Civilna zaščita, 31.3.2020

Kljub vsesplošnemu pomanjkanju zaščitne opreme in težavam pri naročilih, se na občini že četrti teden intenzivno odvijajo aktivnosti za nabavo zadostne količine zaščitnih mask. Želimo namreč zagotoviti vsakemu gospodinjstvu vsaj dve zaščitni maski izdelani iz ustreznega materiala, da bo maske možno oprati in termično obdelati.

Dobave naročenih mask so žal izjemno negotove in dobavitelji nenehno prestavljajo roke dobave.

Glede na situacijo se je občina odločila tudi za alternativno rešitev. Pridobili smo potreben material za šivanje mask, v izdelavi so tudi že kroji za maske. Pripravljen je ustrezen prostor za 8 šivalnih mest s šivalnimi stroji. Možno je tudi šivanje na domu. Če ste pripravljeni pomagati pri šivanju, prosimo pokličite telefonsko številko 01 530 3250 ali še bolje, pošljite elektronsko sporočilo na cz@dol.si. Vsake pomoči, ki zagotavlja ustrezno in varno izdelavo zaščitnih mask, bomo veseli vsi prebivalci občine.

Vsako gospodinjstvo bo brezplačno prejelo dve maski. Maskam bo priloženo ustrezno navodilo za uporabo maske ter navodilo za pripravo maske za ponovno uporabo.

Vse občanke in občane pozivamo k strpnosti v teh težkih časih. Glede na zadnji odlok vlade RS naj še enkrat spomnimo, da je od včeraj v trgovinah in drugih zaprtih javnih prostorih potrebno zaščititi ustni in nosni predel – lahko tudi z gosto tkanim šalom, ruto ali podobno obliko zaščite, ki prekrije nos in usta. Vsak je dolžan sam poskrbeti za svojo zaščito. Prav tako imejmo razumevanje in strpnost za ranljivejše skupine, starostnike, invalide in nosečnice. Ti so namreč najbolj ogroženi. Pazimo nase, pazimo drug na drugega in si pomagajmo.

Zahvaljujemo se vam, ker ravnate odgovorno, upoštevate sprejete ukrepe in OSTAJATE DOMA!

Poveljnik civilne zaščite Občine Dol pri Ljubljani

Dostopnost