Aktualno

Za vnuke živimo, drevesa sadimo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 14.4.2021

Spoštovani občani in občanke!

Z nakupom 200 let stare domačije v starem vaškem jedru Dola pri Ljubljani si je občina Dol pri Ljubljani zadala dolgoročen cilj – ustanoviti medgeneracijski prostor s poudarkom na ohranjanju kulturne dediščine in tradicij našega kraja.

Čas je za začetek prvega večjega podviga, ki smo ga (po idejni zasnovi Jožeta in Brede Kos iz Polšnika) poimenovali »Za vnuke živimo, drevesa sadimo«. Z njim želimo  vzpodbuditi razmišljanje o vračanju človeka k naravi. Z vašo pomočjo želimo nadaljevati urejanje parka z zasaditvijo dreves. Vsi, ki želite ob tem pustiti svoj osebni pečat, lahko s prostovoljno udeležbo zasadite svoje drevo in se v prihodnjih aktivnostih, ki jih načrtujemo v okviru ureditve domačije, tudi naučite, kako za drevo skrbeti. Tako lahko z aktivnim zgledom 'zasadite' vrednote v dobrobit odnosov in zdravega okolja za prihodnje rodove.

Aktivnosti bomo začeli izvajati takoj po sprostitvi nacionalnih ukrepov proti širjenju koronavirusa. Na tem mestu vabimo vse občane in občanke, da nam na elektronski naslov obcina@dol.si ali telefonsko številko 01 530 32 40 sporočite svoj interes po sodelovanju, da vas lahko pravočasno obvestimo o prihajajočih aktivnostih. Več informacij bomo seveda objavili tudi na spletni strani občine.

Video prireditve "Za vnuke živimo - drevesa sadimo" iz leta 2019:

Dostopnost