Aktualno

Z vašo pomočjo do privlačnega imena sistema izposoje koles

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

6.1.2022

Sezona izposoje koles se bo kmalu začela, in po novem, si boste kolo lahko izposodili tudi v občinah Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno pri Litiji. Pred tem pa vas občine naprošajo za pomoč pri izbiri imena kolesarskega sistema.

Občine so že izvedle nakup in montažo treh kolesarskih postaj s po petimi kolesi (2 električna in 3 navadna) z enotno zunanjo podobo v zeleno-beli barvni kombinaciji. Spomladi pa se bo vzpostavil skupni sistem izposoje koles, ki bo uporabnikom omogočal brezskrbno kolesarjenje po podeželju.

Z namenom boljše prepoznavnosti sistema in zavedanja, da gre za skupno kolesarsko verigo se skupnemu sistemu izposoje koles išče še privlačno ime. Veseli bomo vaših predlogov, ki nam jih lahko sporočite na tina.vatovec@razvoj.si do 31. januarja 2022. Če bo izbran prav vaš predlog, vas bomo nagradili z enoletno brezplačno uporabo sistema izposoje koles.

Projekt Kolesarska veriga na podeželju je projekt sodelovanja 12. lokalnih akcijskih skupin. LAS Srce Slovenije je bil skupaj z partnerskimi občinami Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno pri Litiji leta 2021 uspešen pri pridobitvi sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. S pomočjo projekta bo postavljena kolesarska infrastruktura in omogočen zagon sistema.

 

Dostopnost