Aktualno

Vrednost neizkoriščene subvencionirane vozovnice iz preteklega šolskega leta

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: IJPP, 2.9.2020

Ministrstvo za infrastrukturo zagotavlja vsem uporabnikom subvencioniranih vozovnic za čas, ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, to je od 16. marca 2020 do 11. maja 2020, uporabo neizkoriščene vrednosti teh vozovnic. Vrednost je za vse uporabnike letnih in polletnih vozovnic določena za dva meseca (od 16. marca 2020 do 11. maja 2020), ko je veljala prepoved izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije.

Veljavnost mesečnih vozovnic za mesec marec 2020 je bila podaljšana do konca meseca junija 2020. Kdor je vozovnico uporabil, je izkoristil vse pravice iz nakupa mesečne vozovnice. Za vse, ki vozovnic od 11. maja do 30 junija 2020 niso uporabili, pa je izračunana vrednost neizkoriščene vozovnice v višini 50 odstotkov plačila za mesec marec.

Neizkoriščeno vrednost vozovnice ima uporabnik zapisano na svoji kartici IJPP, ki jo imetnik lahko koristi ob nakupu vozovnic za novo šolsko leto (do 31.7. 2021) v poljubni višini do skupne izračunane vrednosti. 

Izračun višine neizkoriščene vrednosti vozovnic si naredi vsak uporabnik sam, na podlagi priložene tabele.

Da bi postopek prodaje vozovnic za novo šolsko leto tekel kar se da hitro in nemoteno, na prodajnih mestih ne bodo dajali  informacij o načinu izračuna. Informacije in morebitne reklamacije bo dajalo samo Ministrstvo za infrastrukturo, na podlagi pisne zahteve oziroma reklamacije o višini neizkoriščene vrednosti vozovnic. Pisna vprašanja naslovite na elektronski naslov: mzi.ijpp-info@gov.si.

 

Vir: https://subvencije.ijpp.si/

Dostopnost