Aktualno

Vabljeni na predavanje »Za vsako bolezen rož'ca raste«

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 13.2.2023

Sreda, 15. 2. 2023, ob 17. uri, Kulturni dom Dolsko
Predavateljica: Jožica Bajc Pivec

 

Včasih so ljudje zdravilne rastline bolje poznali in jih uporabljali v več namenov. Danes si z njimi krepimo in ohranjamo zdravje, njihove skrite moč pa so utonile v pozabo. Veliko uporabnih možnosti in delček skritih moči zdravilnih rastlin boste udeleženci lahko spoznali na brezplačnem predavanju.

 Prijave so možne do srede, 15. 2. 2023, do 12. ure:


Spoznajmo predavateljico

Jožica Bajc Pivec o sebi pravi, da je zeliščarka nabiralka, živi v naravi in za naravo. Tam najde tudi zelišča. Zelo pazi, kaj, koliko in kje nabira. Nikoli ne pobere vsega saj misli tudi na to, da bomo morali zelišča nabirati še prihodnja leta.

Z leti je svoje znanje razširila in poglobila. Ne zanimajo jo samo zdravilne moči zelišč, zelo ceni tudi zeliščne esence dr. Edvarda Bacha. Rada preizkuša nove pripravke in pridobljene izkušnje deli naprej. Izdeluje tinkture, njena velika strast so različni zeliščni napitki. Svoje znanje z veseljem posreduje vsakomur, ki ga bogato rastlinje zanima, saj se zaveda, da znanje, ki je samo v njeni glavi ne prinaša koristi nikomur, Z delitvijo pomaga ljudem in siri zavedanje o pomenu ohranjanja starih znanj.

O projektu Park življenja

V okviru LAS projekta Park življenja, sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, občina Dol pri Ljubljani od oktobra 2022 dalje organizira in izvaja različna predavanja, izobraževalne delavnice in tematske sejme na temo sadjarstva in zeliščarstva.

V preteklem letu smo se že naučili kako si pridelamo zdravo in okusno sadje na domačem vrtu, na kaj vse moramo biti pozorni pri zasnovi, zasaditvi ter kasnejšemu vzdrževanju sadnega drevja in jagodičevja v obhišnem vrtu in na travniškem sadovnjaku. V Dolskem je potekal sadjarski sejem, kjer so se predstavili lokalni in okoliški ponudniki prehranskih pridelkov in obrtniških izdelkov, udeleženci pa so lahko poskusili tudi široko paleto različnih sort jabolk.

V letu 2023 z aktivnostmi nadaljujemo. Cikel izobraževalnih aktivnosti bomo izvajali vse do maja, ko bomo projekt zaključili z zeliščarskim sejmom. Vse aktivnosti so za občane brezplačne. 

Dostopnost