Aktualno

Vabilo prostovoljcem za sodelovanje v projektu Prostofer

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 13.1.2022

Občina Dol pri Ljubljani se je v preteklem letu vključila v projekt Prostofer, ki temelji na prostovoljnosti in je namenjen boljši mobilnosti starejših. Hkrati pa povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki – prostoferji, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Projekt Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov, obiskov prijateljev, zlasti v domovih za starejše, ipd.

Vozniki prostovoljci prevoze opravljajo predvidoma od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam. Električno vozilo z vsem potrebnim zavarovanjem je zagotovila Občina.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avtomobila, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, priskočijo jim na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah in podobno. To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Občina Dol pri Ljubljani vabi k sodelovanju prostovoljce, ki bi želeli pri projektu sodelovati in pomagati. Vozniki, ki želite postati prostoferji, lahko to sporočite občinski upravi na telefonsko številko 01 530 32 40 ali pošljete elektronsko pošto na: obcina@dol.si.

Za vpis potrebujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov, poštna številka in kraj bivanja
  • kontaktni telefon
  • letnica rojstva

Vljudno vabljeni vsi, ki lahko del svojega prostega časa namenite drugim občanom in jim ponudite pomoč, ko jo nujno potrebujejo.

Več informacij za zainteresirane voznike: www.prostofer.si/postani-prostofer

Več o projektu na: www.prostofer.si

Dostopnost