Aktualno

Vabilo na koncert Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove grape

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava in JSKD , 6.10.2020

Četrtek, 8. 10. 2020 • 18:00 • Erbergovi paviljoni

Prisrčno vas vabimo na zadnji koncert Poletnih glasbenih paviljonov 2020! Čeprav se je poletje že prevesilo v jesen, pa nam bodo še nekaj poletno toplega in svetlega vzdušja iz Poljanske doline prinesli odlični, tudi duhoviti Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape, v četrtek, 8. oktobra, ob 18. uri (ne ob 19.00, kot je navedeno v prvotnem programu!!!), v Erbergovih paviljonih graščine Dol! 

Ob koncertu si boste lahko ogledali tudi območno likovno razstavo Ljubljana okolica POGLED SKOZI DREVO! Veseli vas bomo, vstopnine ni!


Uršula Ramoveš / glasba, vokal
Janez Ramoveš / poezija
Joži Šalej / priredba glasbe, vokal, klavir, harmonika
Metod Banko / vokal, kitara

Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape  so prav posebna glasbena pojava v slovenskem prostoru. Pričarajo nek vzporeden svet, kjer nam je marsikaj znanega, pa vendar je vse precej drugačno. Uršula Ramoveš poezijo svojega moža Janeza Ramoveša uglasbi in poje, kar ne bi bilo nič posebnega, če njen mož ne bi bil izjemen pesnik, ki piše sočne življenjske pesmi v narečju Poljanske doline, kjer živita. 

Glasbena skupina je nastala leta 2006, ko so takratni člani posneli vokalne priredbe poezije k pesniški zbirki Janeza Ramoveša Staroselski ciklus, ki je izšla pri Cankarjevi založbi, nato so izdali še Anglčešejne 2007, Sanje; Talisman 2013, Celinka; (Uršula je pred tem izdala tudi samostojna albuma Na sunčn dan sm se z beciklam pelu 2003 in Sugar free baby 2006, pri založbi Sanje). Po nekajletnem premoru je skupina letos pri založbi Celinka izdala nov album HRIBOVSKE BALADE, ki nam ga bodo poleg pesmi z železnega repertoarja, predstavili na koncertu Poletnih glasbenih paviljonov.

Dostopnost