Aktualno

V pomlad z Društvom šola zdravja in brezplačno vadbo dihamo z naravo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Društvo šola zdravja, 27.2.2024

Po zimskem premoru bomo v Društvu šola zdravja spet organizirali vodeno brezplačno vadbo DIHAMO Z NARAVO.

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 32 različnih lokacijah po Sloveniji.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ki  telo spodbudi  v  gibanje. Kratki umiritvi sledijo različne tehnike sproščujočih vaj - dihalne tehnike za spodbujanje vitalnosti, vaje za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se konča s  tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj vsakič vodi usposobljena oseba in jih izvaja v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom. 

Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo, ki bo od marca dalje med drugim potekala tudi v bližnjih občinah Domžale, Ljubljana in Litija. Vsi termini in lokacije so zapisani v priloženi tabeli.

Več informacij se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/ ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na mail: andraz@solazdravja.si.

Veselimo se srečanja in »dihanja« z vami v objemu narave!

Zapisala Ana Pirih

Fotogalerija

Dostopnost