Aktualno

Uspešni pri prijavi projekta Kolesarska veriga na podeželju

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 10.11.2020

Občina Dol pri Ljubljani se je februarja letos v sodelovanju z LAS Srce Slovenije prijavila na 5. javni razpis za projekte sodelovanja LAS (razpisnik Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano). Projekt Kolesarska veriga na podeželju je del širšega projekta sodelovanja LAS, k kateremu je pristopilo 12 LAS-ov iz celotne Slovenije po vodstvom LAS Gorenjska košarica.

26. oktobra 2020 smo prejeli pozitivno odločbo o odobritvi sofinanciranja projekta v višini 99.664,28 EUR (od skupne vrednosti projekta, ki znaša 143.047,59 EUR). Od tega bo Občina Dol pri Ljubljani dobila povrnjenih 19.159,83 EUR (od predvidenega vložka 27.500 EUR z DDV).

V okviru projekta bo na območju LAS-a Srce Slovenije v občinah Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno postavljena po ena postaja za izposojo koles, opremljena bo s 3 navadnimi kolesi in dvema elektrečima, v občini Kamnik pa ena postaja za izposojo koles s petimi električnimi kolesi. Predvidena lokacija postavitve postaje je pri objektu občinske uprave (na naslovu Dol pri Ljubljani 1).

Ključni rezultati operacije na območju LAS Srce Slovenije so poleg postavljenih 4 izposojevalnic koles tudi predstavitev dobrih praks ponudnikom za pridobitev certifikata »kolesarjem prijazni ponudnik«, vzpostavljeni integrirani sistemi na enotno platformo z enotno uporabniško izkušnjo, izdelava promocijskih filmov, promocijskega materiala, vzpostavljena spletna stran ter pridobivanje novih znanj ter prenos dobre prakse med območji.

Gre za izjemo odmeven projekt, ki bo povezoval občine in LAS-e po Sloveniji: po izvedenih aktivnostih se bo povečala atraktivnost okolja in dostopnost do interesnih točk v občinah znotraj posameznih LAS in med LAS-i.

Dostopnost