Aktualno

Tečaj prve nujne medicinske pomoči za vse občane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

22.2.2024

Spoštovane občanke in občani.

Marsikdo od nas se je s tečajem izvajanja prve pomoči soočil le na pripravi za pridobitev vozniškega dovoljenja in za marsikoga je od tega minilo že kar nekaj let.

Ste se kdaj vprašali, ali bi znali pomagati ob srčnem zastoju, pa najsibo to tuja oseba ali pa nekdo od vaših bližnjih? Kaj pa uporaba avtomatskega defibrilatorja?
V naši občini jih je na različnih lokacijah dostopno 10.
       
Z namenom obnovitve znanja nudenja prve nujne medicinske pomoči, skupaj z Občino Dol pri Ljubljani in Civilno zaščito organiziramo omenjeni tečaj 12. aprila 2024 ob 18.uri v Kulturnem domu Dolsko.

Tečaj bo vodil izkušeni, dolgoletni reševalec in vodja izmene na Reševalni postaji  Ljubljana gospod Robert Sabol. Pokazal nam bo kako ukrepati ob različnih situacijah kot so srčni zastoj, kako zaustaviti krvavitev, uporabo avtomatskega defibrilatorja, kako prepoznati znake nenadnega obolenja (možganska kap,…) in še mnogo drugih situacij, s katerimi se lahko srečamo na vsakem koraku.

Tečaj bo vsekakor zanimiv, poučen in uporaben, zato ga priporočamo prav vsakemu občanu in občanki, saj nekomu rešiti življenje je nekaj neprecenljivega.

 

Prijazno vabljeni!

 

 

Dostopnost