Aktualno

Srečanje podjetnikov občine Dol pri Ljubljani

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 4.10.2022

V petek, 7. oktobra 2022, bo od 8.30 do 11.30 potekalo Srečanje podjetnikov občine Dol pri Ljubljani, na katerem se bodo predstavili lokalni podjetniki, nacionalne in regijske inštitucije pa bodo podjetnike seznanile z možnostmi črpanja povratnih in nepovratnih sredstev iz naslova različnih javnih razpisov. Dogodek organizira Občina Dol pri Ljubljani v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, d.o.o.

Občina Dol pri Ljubljani se kot del Osrednjeslovenske regije po svoji površini uvršča na 167. mesto, po številu prebivalcev pa na 86. mesto med slovenskimi občinami. Po omenjenih kazalnikih sicer spada med manjše občine, vendar pa je glede na podpovprečno starost prebivalcev ter izjemno pozitiven seštevek naravnega in selitvenega prirasta (9,3) občina, ki ima številne razvojne potenciale. Tako na področju okolja in prostora, družbenih dejavnosti kot tudi na področju kmetijstva, turizma in gospodarstva.

V občini deluje 325 samostojnih podjetnikov in gospodarskih družb. Gospodarske družbe so v letu 2021 ustvarile 55.416 EUR povprečne neto dodane vrednosti na zaposlenega (slovensko povprečje je bilo 41.161 EUR) ter v povprečju zaposlovale 895 oseb. Podjetje JUB kemična industrija d.o.o., ki ima sedež v Dolu pri Ljubljani, predstavlja pomemben člen gospodarskega razvoja in zaposlovanja v občini.

V občini ugotavljajo, da je na področju razvoja gospodarstva in podjetništva še veliko neizkoriščenih priložnosti, zato so v lanskem letu pripravili dokument Razvojnih usmeritev na področju turizma v občini Dol pri Ljubljani 2021 – 2027, v letošnjem letu pa pričenjajo še s pripravo razvojnih usmeritev na področju podjetništva, pripravljajo tudi spletni, informativno-promocijski katalog podjetnikov iz občine Dol pri Ljubljani.

Potrebe gospodarstvenikov, podjetnikov in obrtnikov bodo preverili na letnem srečanju podjetnikov občine Dol pri Ljubljani, ki bo v petek, 7. oktobra 2022 ob 9.00 uri v Kulturnem domu Dolsko, Dolsko 55, 1262 Dol pri Ljubljani. Rezultati srečanja bodo predstavljali izhodišče pri načrtovanju ključnih usmeritev za prihodnje obdobje, hkrati pa bodo na dogodku podane konkretne informacije o finančnih priložnostih za podjetja.

Program dogodka:

8.30 – 9.00 Sprejem

9.00 – 9.20 Uvodni pozdrav: Željko Savič, župan Občine Dol pri Ljubljani

9.20 – 10.10 Finančne priložnosti za podjetja (aktualni in načrtovani javni razpisi):

- Sibil Klančar, vodja Službe za razvojna sredstva, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

- Primož Krapež, svetovalec Eko sklada

- Matjaž Ribaš, direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada

- Mitja Bratun, vodja LAS Srce Slovenije

10.10 – 10.30 Predstavitev dveh primerov dobrih praks lokalnih podjetnikov:

- Petra Majdič, GOS-TEKI, športne dejavnosti, Petra Majdič s.p.

- Jože Kos, MIZARSTVO KOS, leseni objekti in oprema za zunanjost, d.o.o.

10.30 – 11.00 Okrogla miza:

- Barbara Košir, Avtoservis Košir, Barbara Košir, s.p.

- Marko Selšek, Elektroakustika d.o.o.

- Željko Kovačevič, Jub d.o.o.

- Tina Turnšek, AMORTIZER tehnologija podvozij d.o.o.

- Željko Savič, župan Občine Dol pri Ljubljani

11.00 – 11.30 Zaključek s pogostitvijo

 

Dogodek bo moderiral Sandi Muheljić, ustanovitelj in direktor podjetja Kavion d.o.o..

 

Več informacij:

Eva Vovk, Občina Dol pri Ljubljani, eva.vovk@dol.si, 01 530 32 51

Mojca Štepic, Razvojni center Srca Slovenije, d.o.o., mojca.stepic@razvoj.si, 01 896 27 10

 

Dostopnost