Aktualno

Športni dogodek Društva Šola zdravja v Hali Tivoli

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Društvo Šola zdravja, 3.4.2024

Na deževen spomladanski dan, v četrtek 28. marca 2024, je Društvo Šola zdravja v mali dvorani ljubljanske Hale Tivoli organiziralo športni dogodek Vsak trenutek je lahko nov začetek. Osrednji del programa je bil posvečen 15. zboru članov, ki so ga končno, po štirih letih zopet izvedli v živo. Udeležilo se ga je okrog tisoč članov, ki so prišli z vseh koncev Slovenije.

Zbora članov v Hali Tivoli so se udeležili tudi pomembni gostje, med njimi Biserka Marolt Meden iz Urada predsednice Republike Slovenije, podžupan Mestne občine Ljubljana, Dejan Crnek in podpredsednik Zveze organizacij pacientov Slovenije, Franci Gerbec, ki so v svojih nagovorih namenili pohvalne besede navzočim članom, jim čestitali za vztrajnosti pri redni jutranji telovadbi in vsakodnevni preventivni skrbi za svoje zdravje.

Z uvodnim nagovorom je navzoče pozdravila tudi nova predsednica društva Zdenka Kavčič, ki je posebej pozdravila tudi idejnega ustanovitelja društva, dr. Nikolaya Grishina iz Belorusije, saj se ta te dni mudi v Sloveniji. Ostali so mu s ploskanjem izrekli dobrodošlico že ob vstopu v dvorano. V svojem nagovoru jim je dr. Grishin med drugim zaupal, da si Šolo zdravja vsekakor šteje v čast in ponos. Kot skrbni oče pa si ni mogel kaj, da članom v dvorani ne bi namenil tudi nekaj nasvetov o dihanju in vadbi, ki je sestavni del gibanja, pozdravil pa je tudi širjenje programa Šole zdravja z drugimi, novimi projekti, kakršen je tudi - Dihamo z naravo. 

Nagovorom gostov je sledila vodena vadba »1000 gibov« pod vodstvom strokovnega tima društva. Simon Jurmić, mladi kineziolog je vsako vajo napovedal in duhovito komentiral. Andraž Purger, prof. športne vzgoje in Eva Jeza mag. kineziologije sta vaje sinhrono izvajala vsak na svoji strani dvorane

Po skupinski telovadbi so se lahko navzoči sprostili ob petnajstminutni zabavni točki s kavbojskimi plesi skupine HOT iz Ljubljane.

Na Zboru članov so člani izvolili tudi novi Upravni in Nadzorni odbor ter Disciplinsko komisijo za mandatno obdobje 2024 – 2028 ter potrdili Zdenko Kavčič za novo predsednico, ki je prevzela vodenje društva že marca 2023, namesto nekdanje predsednice Zdenke Katkičeve, ki je s te funkcije zaradi zdravstvenih razlogov odstopila predčasno. Izbrali pa so tudi novo podpredsednico društva Mojco Šikonja, ki je v društvu zaposlena od junija 2023 in se v društvu še posebej ukvarja z javnimi naročili.

Častna članica društva je postala bivša predsednica Zdenka Katkič, ki ga je skupaj s preostalima dvema častnima članoma, dr. Nikolajem Grišinom in Emo Perkovič, tudi soustanovila.

Ob zaključku Zbora je predsednica društva podelila priznanja najbolj zaslužnim prostovoljcem, ki s svojim prizadevnim delom širijo zamisel o gibanju in zdravem načinu življenja ter skrbijo za usposabljanje novih skupin. Nagrado za izjemne dosežke je prejel Matjaž Marinček (Zagradec), predsednik delovnega predsedstva tokratnega Zbora, član starega in novoizvoljenega Upravnega odbora in glavni urednik revije Šola zdravja.

Za zaključek in popestritev uradnega dela programa je poskrbel znani imitator Tilen Artač, ki je s svojimi posrečenimi imitacijami nasmejal člane in poskrbel za dobro voljo. Artač je pokazal tudi svoj glasbeni talent, saj sta skupaj z violinistom Klemnom Bračkom zaigrala še Čardaš in tako poskrbela za popoln kulturni utrip.

                                                                                                             Neda Galijaš

Nagrade so prejeli še naslednji člani prostovoljci Društva Šola zdravja: Antonija Ajdič (Mirna peč), Erika Dolinšek (Ruše – Smolnik), Helena Španovič (Krško), Ida Zrim (NM – Portoval, Mali Slatnik), Jožica Rogina (NM Portoval 1), Marica Zupan (Šmarješke Toplice), Marija Kurnik (LJ – Šiška), Mici Flerin (Domžale – drevored 88 lip, Stoja Barog (NM – Pod topom) Vlasta Žerak (MB Radizel – Kostanj), Zlata Zajec (Šmartno ob Savi), Minka Potočnik (KR – Prešernov gaj), Zdenka Zajšek (Ptuj - Rogoznica) in Nevenka Zupančič (Domžale – Paviljon).

Priznanj pa so se razveselili naslednji člani prostovoljci: Angelca Goršek (LJ – Fužine), Igor Merc (Ptuj – Panorama), Irena Čaval (NM – Birčna vas), Irena Dolinšek (LJ – Koseze), Jože Juršak (Hrvaška. Pribanjci), Marija Gerjevič, Zgornji Obrež – Brežice), Metka Zupančič Korinšek (LJ – Kodeljevo), Mici Jeler (Sevnica), Slavka Wabr (LJ – Kodeljevo), Nada Wolf (MB – Koroška vrata) in Olga Pušnik (LJ – Nove Jarše).

Besedilo in fotografije: Društvo Šola zdravja 

Fotogalerija

Dostopnost