Aktualno

Sooblikujte občinski koledar (foto natečaj)

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 10.10.2023

Spoštovane občanke in občani, spoštovani fotografski navdušenci!

Spet je prišel tisti čas v letu, ko je potrebno razmisliti, kakšna bo podoba občinskega stenskega koledarja v prihajajočem letu. V preteklih letih smo z vami uspešno sodelovali in ustvarili ne samo uporabne ampak tudi čudovite stenske koledarje, ki so lepo izpopolnjevali naše vsakdanje prostore. Tako želimo z vami ponovno sodelovati tudi pri ustvarjanju naslednjega koledarja. V ta namen razpisujemo fotografski tečaj na temo Skrivnostna moč narave v občini Dol pri Ljubljani.

Z natečajem želimo pridobiti fotografsko gradivo za promocijo čudovitih skritih kotičkov, ki jih narava v naši občini ponuja in so ob vsakodnevnem vrvežu življenja večkrat spregledani ter s tem nadgraditi prepoznavnost same občine.

 

Časovnica natečaja je naslednja:

  • Trajanje natečaja: 15. 10. 2023 – 15. 11. 2023
  • Izbor fotografij: do 20. 11. 2023
  • Obvestilo o izboru: do 20. 11. 2023
  • Ureditev dokumentacije za izplačilo avtorskega honorarja: do 30. 11. 2023
  • Rok za izplačilo avtorskih honorarjev: 30 dni od podpisa avtorske pogodbe

 

Na natečaju bo izbranih 13 najboljših fotografij, ki bodo nagrajene s simboličnih avtorskim honorarjem (50 EUR bruto za fotografijo). V ocenjevanje bodo sprejeta samo dela, ki bodo oziroma so nastala na območju občine Dol pri Ljubljani in bodo prikazovala različne naravne posebnosti občine. Fotografije so lahko detajli različnih naravnih posebnosti (npr. skala z zanimivim prepletanjem kamninske sestave ob sončnem zahodu, starejše drevo, ki ima zelo izrazito samosvojo obliko in ponosno stoji nad občino, čebelica na obisku prelepe cvetlice v zeliščnem vrtu itn.) ali pa panoramski posnetki. Vsak avtor lahko pošlje eno prijavnico z največ 25 fotografijami.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi tudi v tem letu ustvarimo čudovit koledar, ki nas bo vsakodnevno opominjal na skrivnostno moč narave, ki nas obdaja. Več informacija na: https://www.dol.si/sl/publications/fotonatecaj-skrivnostna-moc-narave.html .

 

Dostopnost