Aktualno

Snemanje promocijskega filma o Deželi Jurija Vege

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Mija Bokal, LAS Srce Slovenije, 30.6.2020

Občina Dol pri Ljubljani postaja vse bolj prepoznana mikro turistična destinacija na obrobju Ljubljane. Med gosti je vse več turistov, tudi tujcev, ki prihajajo z avtodomi. Velika prednost Dežele Jurija Vege je neposredna bližina Ljubljane in enostavna dostopnost z javnimi sredstvi, hkrati pa lahko gostje tukaj najdejo svoj mir, doživijo pristen stik z domačini, kolesarijo ali se sprehajajo po gozdnih poteh. Uživajo lahko tudi v lokalni kulinariki in raziskujejo.

Čeprav smo majhni, imamo kaj ponuditi, kar se prepoznali tudi na Turistični zvezi Slovenije in na RTV Slovenija. Na pobudo predsednika Turistične zveze Slovenije g. Pavleta Hevke so v sredo, 24. junija 2020, o naši turistični ponudbi posneli promocijski film za promocijo po spletnih omrežjih in krajši prispevek za oddajo Kronika, ki bo na sporedu sredi julija. Ob tej priložnosti je Turistična zveza Slovenije javnosti predstavila tudi novo mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi, ki vabi k odkrivanju Slovenije.

Snemalnima ekipama smo predstavili sotočje treh rek pod Dolom in možnosti ribolova, cerkev sv. Marjete in graščinska paviljona v Dolu, Kračevo domačijo in Vegov hram v Dolskem, rekreacijski center Korant v Zaborštu, Vrt zdravilnih rastlin v Osredkah, Vegovo domačijo v Zagorici in Vegovo pot, Žerjavov grad s cerkvijo sv. Helene in spominskim obeležjem misijonarja dr. Janeza Janeža v Kamnici, ustavili pa smo se tudi na Kmetiji Andreja Šimenca v Zaborštu in predstavili naše kmetije, ki ponujajo lokalne pridelke Naravnost z dežele. Hvala vsem sodelujočim!

Občina Dol pri Ljubljani je izjemno razgibana in raznolika, zato vas vabimo, da postanete njeni promotorji tudi vi. Povabite svoje znance, da se tukaj ustavijo in odkrijejo tudi manj znane kraje, ki ustvarjajo čar ene najlepših in najprijaznejših dolin v Srcu Slovenije.

Fotogalerija

Snemanje promocijskega filma o Deželi Jurija Vege, 24.06.2020
Snemanje promocijskega filma o Deželi Jurija Vege, 24.06.2020
Snemanje promocijskega filma o Deželi Jurija Vege, 24.06.2020
Dostopnost