Aktualno

Proračun 2022 - JAVNA RAZPRAVA

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 16.12.2021

Na podlagi določb 15. člena Statuta Občine Dol pri Ljubljani (Uradni list RS, št. 3/18 – UPB2) in 84. ter 85. člena Poslovnika Občine Dol pri Ljubljani (Uradni list RS, št. 3/18 – UPB2), je Občinski svet Občine Dol pri Ljubljani na svoji 17. seji, dne 15. 12. 2021 sprejel SKLEP:

  1. Občinski svet Občine Dol pri Ljubljani je opravil razpravo o predlogu Odloka o proračunu Občine Dol pri Ljubljani za leto 2022 v predloženi vsebini (s prilogami) v prvem branju.

  2. Predlog Odloka o proračunu Občine Dol pri Ljubljani za leto 2022 je ustrezen za javno razpravo.

V prilogi objavljen sklep začne veljati z dnem objave.

 

Javna razprava bo potekala od 16. 12. 2021 do vključno 31. 12. 2021.

Predlog proračuna občine Dol pri Ljubljani za leto 2022 bo v času javne razprave objavljen na spletni strani občine na naslovu www.dol.si. Zainteresiranim strankam se ob upoštevanju ukrepov zaradi nalezljive bolezni COVID-19 zagotovi tudi neposredni dostop do dokumentov v prostorih občinske uprave.

V času javne razprave ima javnost do vključno 31. decembra 2021 pravico dajati pripombe in predloge na predlog Proračuna Občine Dol pri Ljubljani za leto 2022, ki se vložijo pisno, in sicer:

  • na elektronski naslov proracun@dol.si (zadeva: Predlog proračuna 2022 – javna razprava) ali
  • na naslov Občina Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, 1262 Dol pri Ljubljani s pripisom »Predlog proračuna 2022 – javna razprava«.

Vsi predlogi sprememb in dopolnitev proračuna tudi predlogi delovnih teles občinskega sveta morajo biti posredovani v določenem roku in v skladu s spodnjimi navodili. Obravnavane bodo vse pripombe oz. predlogi, ki bodo pravočasni in popolni.

 

NAVODILA za oddajo pripomb/predlogov k predlogu Proračuna 2022

Pripombe in predlogi k predlogu proračuna za leto 2022 se naslovijo na župana Občine Dol pri Ljubljani, obvezno v pisni obliki posredovani po e-pošti, pošti ali oddani osebno v sprejemni pisarni občinske uprave, s pripisom »Predlog proračuna 2022 – javna razprava«.

Pripombe in predlogi javnosti se sprejemajo najpozneje do petka, 31. 12. 2021 (v primeru osebne oddaje do 12. ure). Sprejmejo se tudi predlogi, ki bodo zadnji dan izteka roka oddani na pošti s priporočeno pošiljko.

Pri posredovanih predlogih je obvezno potrebno upoštevati NAČELO PRORAČUNSKEGA RAVNOVESJA. To pomeni, da je v primeru povečanja ene vrste odhodkov potrebno zmanjšanje druge vrste odhodkov ali povečanje prihodkov, ki pa ne sme biti zadolževanje. Zato je potrebno v primeru, da se predlaga povečanje odhodkov na določeni postavki, navesti kateri odhodki se zato zmanjšajo ali iz katerih dodatnih prihodkov se ti odhodki financirajo (povečanje prihodkov).

Pripombe in predlogi morajo vsebovati naslednje obvezne podatke:

  • ime in priimek ter točen naslov vlagatelja (v primeru, da se predlog oddaja v imenu pravne osebe navedite tudi naziv organizacije);
  • opredelitev, ali gre za pripombo ali predlog;
  • obrazložitev predloga z opredelitvijo cilja – predlagane spremembe morajo biti zapisane jasno in morajo vsebovati navedbo razlogov za spremembo;
  • finančno ovrednoteno višino predlaganih (potrebnih) sredstev z navedbo, ali gre za zmanjšanje oz. povečanje;
  • lastnoročni podpis predlagatelja oz. njegovega zakonitega zastopnika, velja tudi podpis s kvalificiranim digitalnim potrdilom (in žig, če ga organizacija uporablja) – nepodpisani predlogi ne bodo obravnavani.

Dodatne informacije so na voljo na Občinski upravi Občine Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, 1262 Dol pri Ljubljani v času uradnih ur, na telefonski številki 01 530 32 51 ali preko e-naslova proracun@dol.si.

Dostopnost