Aktualno

Priporočilo, da se za nedoločen čas odpovejo vsi dogodki, športne vadbe in druge aktivnosti društev v občini Dol pri Ljubljani

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

13.3.2020

Spoštovane sokrajanke, spoštovani sokrajani,

Slovenija je 12. marca 2020 ob 18. uri na podlagi 7. člena Zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo.

Odredba o razglasitvi epidemije, ki ima podlago v strokovnem mnenju NIJZ, velja od 18. ure. Aktiviran je tudi državni načrt. S tem sledimo včerajšnji razglasitvi pandemije Svetovne zdravstvene organizacije

Zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19), pozivam vse organizatorje prireditev v občini Dol pri Ljubljani, da  upoštevajo navodila NIJZ, navodila pristojnih institucij in do nadaljnjega odpovejo vse prireditve v skladu z aktualnimi navodili NIJZ, Civilne zaščite ter Vlade .

V ZVEZI S TEM NAVODILOM JE NAŠE PRIPOROČILO, DA SE ZA NEDOLOČEN ČAS ODPOVEJO VSI DOGODKI,  ŠPORTNE VADBE IN DRUGE AKTIVNOSTI DRUŠTEV V OBČINI DOL PRI LJUBLJANI.

Zaradi že izdanih odredb, da se na javnih prireditvah ne sme zbrati večje število oseb, slavnostne priredite ob prazniku Občine Dol pri Ljubljani, ki je bila načrtovana v soboto, 28. marca 2020 v Zagorici, ne bo mogoče izvesti, zaradi preventivnih ukrepov pa smo se odločili, da tudi drugih prireditev v času občinskega praznika in tudi kasneje ne bomo izvajali.

Vseeno si letošnji nagrajenci zaslužijo vse čestitke in pohvale za njihovo delo, zato bomo slavnostno sejo ob občinskem prazniku in 25. obletnici ustanovitve Občine Dol pri Ljubljani izvedli takoj, ko bodo razmere to dovoljevale.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav iz Dežele barona Jurija Vege.


Željko Savič, župan

Dostopnost