Aktualno

Praznični 26. december je že 33.let rezerviran za največji tekaški praznik v središču Slovenije

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: ŠD Partizan Dolsko, 9.1.2023

Prijetne temperature za tek so pričakale nekaj več kot 150 tekačic in tekačev. Od najmlajših, ki so se potegovali na najkrajših progah (300 in 500m), do malo starejših, ki so tekli na 4,5km, 10,5km in najdaljši razdalji, 14,5 km. Bilo je prijetno občutiti ponovno tisto pravo tekaško vzdušje pri nas. Za tekaško-pekovske dobrote je poskrbelo Turistično društvo Dolsko. Tik pred štartom nas je ogrel eden in edini Elvis Presley iz Beričevega in tako še dodatno ogrel ozračje pred štarti. Letos smo prvič v zgodovini uvedli elektronsko merjenje časov s pomočjo tekaških čipov.

Na 4,5km sta zmagala Špela Grilj (ŠD Zagorica pri Dolskem) in Uroš Marjanovič iz Dolskega. S srednjo razdaljo (10,5km) sta najbolje opravila Matejka Ahčin iz Ljubljane in Matej Sladič (Gibit). Na najdaljši razdalji pa je 1. mesto osvojila Slovenska atletska reprezentantka na dolge proge Neja Kršinar (Kladivar Celje). V sezoni 2022 se je ob Istanbulu, Dunaju (kjer je bila najhitrejša Evropejka v maratonu) ter Ljubljani, ustavila tudi v Dolskem. Med moškimi pa je s kraljevo razdaljo najhitreje opravil Jure Orehek ATD Savinjčan)

Med člani ŠD Partizan Dolsko je izvrstno tekel Matej Bajde (2. absolutno na 14,5km). Irena Auersperger in Jelka Runtas sta na 10,5 km razdalji dosegli 4. in 11. mesto absolutno. Miha Bandalo pa je postavil 19. čas absolutno na 14,5km.

Ker je Novoletni tek tradicionalno zadnja prireditev v sklopu Juriša na 4 smo podelili tudi nagrade vsem, ki so se udeležili najmanj 4 od 5 športnih prireditev v naši občini. To so bili Tinkara Grilj, Jure Grilj, Peter Fekonja, Matej Bajde, Brane Vodnik in Jernej Rebolj.

Zahvala vsem sponzorjem, občini Dol pri Ljubljani in čisto vsem, ki so pomagali pri tradicionalni izvedbi Novoletnega teka v Dolskem. Za lepo fotogalerijo tekačev je poskrbel Studio M4 (Ivan Marjanovič).

Občina Dol pri Ljubljani
Lekarna Pogačnik, Dol pri Ljubljani
Kmetija Pr' Ros, Zlatopoljsko jabolko, Trnovče
Aleš Rode, Prodaja športne opreme, Dob
Top dom, Dol pri Ljubljani
TopAtlet, Ljubljana
Nordic Petra Majdič s.p, Dol pri Ljubljani
Porsche Slovenija
Nelim d.o.o.
Kmečki turizem Pr' Krač, Dolsko
Mesarstvo Domes, Zajelše
Cvetličarna Orehek, Dolsko
Mlin Rotar, Ples pri Moravčah
Aktiv žena Plamen, TD Dolsko
Pekarna Rž, Zajelše
Perskindol, Ljubljana
Pohištvo Šlibar, Osredke
PGD Vinje
PGD Dol pri Ljubljani

Rezultati in fotogalerija na naši spletni strani www.sddolsko.si in www.facebook.com/sddolsko

Se vidimo tudi letos ob koncu leta.

 

Novoletni tek na RTV Slovenija

Letos nas je obiskala televizijska ekipa RTV Slovenija. Za oddajo Migaj z nami so naredili lepo reportažo. Res smo bili veseli obiska. Obenem tudi na ta način dobimo vsi skupaj potrditev, da gre športna prireditev v pravo smer.  Oddaja je bila predvajana 30.12. Prispevek je na voljo na naši facebook strani https://www.facebook.com/sddolsko in na spletni strani https://www.rtvslo.si/tv/oddaja/migaj-z-nami/21235727

Miha Bandalo
Predsednik ŠD Partizan Dolsko

Fotogalerija

Dostopnost