Aktualno

Poziv za predlaganje članov volilnih odborov za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor RS

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 4.2.2022

V nedeljo, 24. 4. 2022, bodo potekale redne volitve v Državni zbor Republike Slovenije. Roki za opravila, ki so potrebna za izvedbo volitev v državni zbor, bodo začeli teči v ponedeljek, 14. 2. 2022. Upoštevajoč Zakon o volitvah v državni zbor  se pri imenovanju članov volilnih odborov najprej upoštevajo predlogi političnih strank, s katerih list kandidatov so bili na zadnjih volitvah v državni zbor izvoljeni kandidati, in sicer po vrstnem redu glede na število izvoljenih kandidatov pri čemer v primeru enakega števila odloči žreb, nato pa predlogi drugih političnih strank in lokalnih skupnosti ter njihovih delov.

Vse vaške odbore, društva in občane pozivamo, da predlagajo kandidate za člane volilnih odborov. Predloge (obrazec v prilogi) lahko posredujete po pošti na: Občina Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, 1262 Dol pri Ljubljani ali skenirano po elektronski pošti na obcina@dol.si do 22.2.2022. Občina pa jih bo predala Okrajni volilni komisiji. V primeru (pre)velikega števila kandidatov bodo ti izbrani na podlagi preteklih izkušenj v okviru volilnih opravil.

 

Ob tem posebej poudarjamo, da bodo morali člani volilnih odborov na dan glasovanja (24. 4. 2022) izpolnjevati PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani).

Dostopnost