Aktualno

Podaljšanje literarnega natečaja Zgodbe mojega kraja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Mestna knjižnica Ljubljana, 10.7.2020

Mestna knjižnica Ljubljana s knjižnicami Osrednjeslovenske regije so podaljšale rok za oddajo zgodb za natečaj Zgodbe mojega kraja: kako smo nekoč preživljali počitnice do 1. septembra 2020.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 1. septembra 2020 pošljete kratko, resnično zgodbo iz preteklosti vašega kraja, povezano s preživljanjem počitnic v vašem kraju ali drugod po Sloveniji. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje. Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko. Prispevke bo v septembru 2020 ocenjevala žirija ter izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).

Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:

  1. nagrada: nočitev z zajtrkom za 2 osebi v apartmaju Turistične kmetije Trebušak
  2. nagrada: 2 celodnevni vstopnici za Terme Snovik
  3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Preostalih sedem nagrajencev bo prejelo brezplačno vstopnico za ogled filma v Kinodvoru ter paket naravne kozmetike podjetja Herba Slovenica.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si ter na promocijskih letakih za natečaj. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si .

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Herba Slovenica, Kinodvor, Terme Snovik in Turistična kmetija Trebušak.

 

Fotogalerija

Dostopnost