Aktualno

»Po izboru občanov!«

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 15.1.2024

Občani Dola pri Ljubljani ste do vključno 15. 12. 2023 na občino posredovali kar 20 projektnih predlogov, s katerimi želite izboljšati kakovost življenja na območju svojega vaškega odbora. Komisija je odločila, da se 12 predlogov uvrsti na glasovanje, 2 predloga pa gresta direktno v izvedbo. Za participativni proračun za mlade 2024 pa sta prišla dva projektna predloga, ki gresta direktno v izvedbo.

V občinskem proračunu smo v občini za leto 2024 zagotovili 140.000 EUR za izvedbo projektov, in sicer po 20.000 EUR (z DDV) za posamezni vaški odbor, plus 20.000 EUR za mlade. Krajani ste lahko predlagali projekte za izvedbo na območju svojega vaškega odbora, pri čemer vrednost posameznega projekta ni smela biti manjša od 2.000 EUR ali večja od 20.000 EUR. Zbiranje in prijava projektnih predlogov je potekala do 15. 12. 2023. Letos vas je pri prijavi projektnih predlogov sodelovalo 17, nekateri celo v dveh prijavah, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Najbolj aktivni ste bili prebivalci VO Dol, sledili so prebivalci VO Dolsko, VO Senožeti in VO Beričevo.

Komisija za ocenjevanje projektnih predlogov je vse predloge skrbno pregledala ter na podlagi meril za upravičenost predloge ovrednotila in preverila ustreznost finančne ocene. Vsebine, ki so se podvajale, je komisija združila, nekatere vsebine, ki niso ustrezale merilom, je izločila ali pa jih smiselno zamenjala tako, da se je ohranilo bistvo predlogov.

Zdaj je na vrsti še sklepno dejanje pred samo izvedbo – to je glasovanje za najboljše projektne predloge. V nadaljevanju so navedeni projekti, ki se uvrstijo na glasovanje na območju posameznega VO.

Glasovanje o projektnih predlogih

Glasovanja se lahko udeleži vsak prebivalec ali prebivalka s stalnim bivališčem v občini Dol pri Ljubljani, ki je na dan oddaje glasu dopolnil/-a 15 let. Vsak lahko glasuje samo v svojem imenu. Prebivalci posameznega vaškega odbora boste lahko glasovali za predlagane projektne predloge za tisti vaški odbor, v katerem imate stalno prebivališče.

Glasovalo se bo za največ 3 projekte s seznama na območju, pri čemer boste najboljšemu  projektnemu predlogu podelili 3 točke, drugemu najboljšemu 2 točki in tretjemu najboljšemu 1 točko. Glasovnice, na katerih bo občan glasoval za več kot 3 predloge oz. bo pri projektnih predlogih zapisanih enako število točk ali število točk, ki je večje kot 3 (ter druge nepravilno izpolnjene glasovnice), bodo ne-veljavne. Prav tako mora občan glasovati za vse projekte (največ 3) in jim podeliti oceno, sicer bo glasovnica neveljavna.

Če bi dva ali več projektnih predlogov na glasovanju prejelo enako število glasov, se bo za uvrstitev projektov na seznam izglasovanih projektov opravilo žrebanje. Glasovanje bo potekalo v novih prostorih Občine na Levčevi domačiji – Dol 18 (v glavni pisarni), in sicer od 15. 1. 2024 do 16. 2. 2024 med uradnimi urami občinske uprave. Za glasovanje je potreben osebni dokument!

Zahvaljujemo se vam za čas, skrb in trud, ki ste ga vložili v povezovanje s sokrajani, v razmišljanje o potrebah območja in prijavo predlogov.

Predlogi uvrščeni v fazo glasovanja:

Vaški odbor

Naziv predloga

Kratek opis projektnega predloga

Vrednost

Opomba

BERIČEVO

STOLI IN MIZE ZA VSE

Projekt je predlagan zaradi pomanjkanja stolov in miz za dogodke in prireditve. Pomenil bi izboljšanje skupnega prostora in spodbujal medsebojno sodelovanje med društvi. Predlog predlaga nakup: 100 zložljivih stolov in 10 zložljivih miz.

4.100 EUR

Popravljena vrednost projekta iz 5.000 na 4.100 EUR. Po dopolnitvah je pridobljena ponudba je manjša.

BERIČEVO

IZDELAVA PZI ZA PLOČNIK BERIČEVO - OD PŠATE DO KAMNIŠKE BISTRICE

Predlog zajema izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo izgradnje pločnika na dveh lokacijah. Prva lokacija je nadaljevanje gradnje pločnika proti vasi Brinje (od cerkve pri Beričevem) v okvirni dolžini 330 m. Druga lokacija je nadaljevanje pločnika na drugem delu vasi od reke Pšate proti Vidmu v okvirni dolžini 600 m.

19.959,20 EUR

 

DOL

 

IZMENJAVALNICA IGRAČ, OBLAČIL, REČI IN SPREMLJEVALNI PROGRAM

Projekt zajema štirikratno organizacijo izmenjevalnice igrač, reči in oblačil s spremljevalnim programom: peko palačink, napihljivim gradom, poslikavo obraza za otroke ter sejmom rabljenih predmetov. Dogodki bi bili organizirani med vikendi, po dvakrat v spomladansko - poletnem in jesenskem času.

2.500 EUR

Dogodek se vključi v kakšen drug dogodek v organizaciji občine. Znesek dogodka (prvotno 4.000) se zmanjša glede na to da je občina izvajalec dogodka.

DOL

 

IMEJMO SE FAJN! ZABAVNA SREČANJA ZA OSNOVNOŠOLCE

Predlagani projekt Imejmo se fajn! predstavlja zabavna srečanja za osnovnošolce, ki so zasnovani na ideji druženja, spoštljivega in sproščenega prostega časa med vrstniki. Povabljeni bi bili vsi učenci od 4. do 9. razreda. Zabave bi  potekale v popoldanskem času (17.00-20.00).

5.600 EUR

 

Popravljena vrednost projekta iz 5.500 na 5.600 EUR. Po dopolnitvah je pridobljena ponudba je višja.

DOL

 

IGRANJE DRUŽABNIH IGER ZA VSE OBČANE NA PROSTEM

Predlagana je postavitev betonskih miz za igranje družabnih iger, kot so šah in človek ne jezi se. Lokacija postavitve je v parku za osnovno šolo. Projekt bi spodbujal medgeneracijsko sodelovanje, skrb za zdravje in mentalni trening. Nakup miz bi omogočil šolarjem več časa na prostem med poukom, hkrati pa bi občani lahko popoldne izkoristili igralne mize za družabne dejavnosti.

8.000 EUR

 

Vrednost projekta se poveča zaradi gradbenih del iz 6.739,51 EUR povečamo vrednost na 8.000 EUR.

DOL

 

POLIGON ZA VSE GENERACIJE

Postavitev ravnotežnostnega poligona v parku za osnovno šolo. Poligon vsebuje elemente prehoda preko vrvi, prehod čez ovire, ravnotežnostni most ter ravnotežnostni labirint s kroglo. 

12.200 EUR

 

 

DOLSKO

IZGRADNJA IZOGIBALIŠČ ZA OSEBNA VOZLA NA CESTI PROTI JEMČEVEMU ZNAMENJU

Projekt predlaga izgradnjo izogibališč na Gozdni cesta Hrib – Jemčevo znamenje.  Cesta je ozka in ograjena, zato nastane problem pri srečanju z nasproti vozečim vozilom. Projekt bi zajemal izgradnjo dveh izogibališč za osebna vozila.

6.000 EUR

 

Vrednost projekta je povečati iz 4.800 na 6.000 EUR, za odkup zemljišča in geodetske storitve.

DOLSKO

IZDELAVA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA REKONSTRUKCIJO OBČINSKE CESTE VINJE – DOLINA PRI SADOVNJAKU VODE

Predlog za izdelavo projektne dokumentacije za Javna pot Kamnica – Vinje – Dolina, št. 69022, je na odseku Vinje - Dolina. javna pot je v večini še neasfaltirana, s serpentinami, ki vključujejo zelo ostra ovinka, prav tako je odsek slabo vzdrževan. Obstoječa cesta poteka po privatnem zemljišču, potek nove ceste pa je predviden po parceli, ki je v lasti občine.

8.800 EUR

 

 

DOLSKO

IZBOLJŠANJE AKUSTIKE V KULTURNEM DOMU DOLSKO

Projekt predlaga izboljšanje akustike v KD Dolsko, zajema gradbena dela (obložitev zadnje stene z  akustičnimi oblogami in odstranitev obloge iz mavčnih plošč pod balkonom, novo spodnjo in čelno stran z uporabo absorpcijskega polnila in akustičnih oblog).

20.000 EUR

 

 

KLOPCE

 

OBNOVITEV STARE POHODNE POTI KRIŽEVSKA VAS

Predolg je obnovitev javne občinske cestne infrastrukture (401/12, ko: Križevska vas) za potrebe kolesarske in pešpoti od naslova Križevska vas 3 do naslova Križevska vas 13 v dolžini cca 240m in pri naslovu Križevska vas 11 v dolžini 20m.  Pot je zaraščena, pogosto stoji voda in je polna blata.

11.560 EUR

 

 

KLOPCE

 

UREDITEV OGRAJE PRI OTROŠKEM IGRIŠČU IN OB STOPNICAH TE POSTAVITEV DVEH DODATNIH REFLEKTORJEV NA IGRIŠČE

Predlog zajema postavitev ograje ob novih stopnicah in naprej ob otroškem igrišču v dolžini 20m in ureditev mulde ob stopnicah za boljše odvodnjavanje in pa postavitev dveh reflektorjev za osvetlitev igrišča.

8.440 EUR

 

 

KLOPCE

 

UREDITEV CESTE-ODCEP KLOPCE

Predlog zajema ureditev ceste v Klopce in sicer od odcepa občinske ceste Kamnica – Križevska vas do hišne številke Klopce 6. Odcep je dolg približno 370m.

20.000 EUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predlogi uvrščeni v direktno izvedbo:

Vaški odbor

Naziv predloga

Kratek opis projektnega predloga

Vrednost

LAZE

SANACIJA ODSEKA CESTE V LAZAH

Projekt predlaga sanacijo ceste zaradi posedanja. Cestišče je na tem odseku izredno ozko in se na spodnjem delu poseda. Sanacija se predvideva za okoli 25 metrov cestišča. Lokacijska sanacije: v Lazah 11, za odsek ceste na parc. št. 549/11 k.o. Laze.

18.300 EUR

 

SENOŽETI

UREDITEV BREŽINE OB CESTIŠČU Z OPORNIM ZIDOM

V vasi Senožeti bi s projektnim predlogom uredili brežino z opornim zidom in s tem razširili cestišče ter povečali preglednost v ovinku. Na odseku 118/4 k.o Senožeti.

20.000 EUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predlogi uvrščeni v direktno izvedbo za mlade:

Naziv predloga

Kratek opis projektnega predloga

Vrednost

DISKO KMET

Plesni večeri za mlade, organizacije dogodkov za mlade nakup svetlobne in glasbene opreme za dogodke.

4.000 EUR

 

VIKEND MLADIH

Organizacije vikenda mladih, ki bi vključeval dva koncerta in eno stand-up predstavo, ki bi se odvijali v kmetskem domu. Vstop prost za mlade.

9.200 EUR

 

Dostopnost