Aktualno

»Po izboru mladih!« - v izvedbo gredo trije projekti

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 5.1.2023

Mladi občani Dola pri Ljubljani ste do vključno 16. 12. 2022 na občino posredovali 5 projektnih predlogov, s katerimi želite izboljšati okolje za mlade v naši občini. Participativni proračun za mlade ni vezan na vaške odbore, prijavitelj pa je bil lahko vsak občan ali predstavnik neformalne skupine občanov, ki ima stalno prebivališče v občini Dol pri Ljubljani in v letu priprave participativnega proračuna dopolni najmanj 15 let in ni starejši od 29 let. Komisija je odločila, da se trije predlogi uvrstijo v direktno izvedbo.

Komisija za ocenjevanje projektnih predlogov v sestavi Špela Banič (predsednica komisije, občanka in predsednica OVK), Simon Prebil (občinska uprava), Sara Jaklič (občinska uprava) in Eva Vovk (občinska uprava) je 28.12.2022 vse predloge skrbno pregledala ter na podlagi meril za upravičenost predloge ovrednotila in preverila ustreznost finančne ocene. Vsebine, ki niso ustrezale merilom, je komisija izločila ali jih smiselno zamenjala na način, da se je ohranilo bistvo predlogov. Natančnejše obrazložitve komisije o tem, kaj se je s posameznim projektnim predlogom zgodilo, lahko preberete v zapisniku ocenjevalne komisije ter v ocenjevalni tabeli z obrazložitvami.

Podanih je bilo 5 predlogov, od katerih je komisija ugotovila, da so 3 ustrezni. Ker dosegajo skupno vrednost 17.500,00 EUR, se neposredno predlagajo za izvedbo, zato glasovanje ni potrebno. Gre za naslednje predloge:

Naziv predloga

Kratek opis projektnega predloga

Vrednost

Band Battle (koncerti mladih bandov)

Organizacija raznovrstnih koncertov mladih ustvarjalcev iz naše občine z različnimi glasbenimi zvrstmi. Izbor bi ocenjevala strokovna žirija (znan glasbenik, producent in glasbeni kritik) ter glas ljudstva (glasovanje bi potekalo preko SMS). Zmagovalec bo prejel simbolično nagrado in dobil priložnost nastopiti na Dol festu 2024.

3.000,00

DOL FEST 2023

 

Organizacija večjega koncerta na igrišču za OŠ Janka Modra. Občani bi z glasovanjem sami izbrali slovenskega izvajalca. Koncert bi se izvedel pod sloganom »brez odpadkov« (povratna embalaža), pripomogel bi k večji prepoznavnosti občine.

 

13.500,00

Mladinska soba

 

Predlog predvideva ureditev mladinske sobe v Kmetskem domu Beričevo, s katero bi izboljšali druženje mladih v občini. Izvedel bi se nakup mize za namizni tenis in air-hockey ter nakup različnih družabnih iger. Mladi bi pridobili prostor za aktivno druženje in ustvarjanje novih idej.

 

1.000,00

 

Mladim predlagateljem velik HVALA za čas, skrb in trud, ki ste ga vložili v oblikovanje in prijavo predlogov. Izvedba projektov bo zagotovo pripomogla k kakovostnejšem okolju za mlade v naši občini.

Dostopnost