Aktualno

Odobrena evropska sredstva za ureditev igrišča pri vrtcu Osnovne šole Janka Modra

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 10.9.2020

Danes, 10. septembra, smo na Občino končno prejeli odločbo Agencije RS za kmetijske trge, v kateri so odobrena vsa zaprošena sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) za operacijo »Gibanje za zdrave možgane«, ki predvideva obnovo otroškega igrišča pri enoti vrtca v Vidmu.

Občina Dol pri Ljubljani ima kot investitor v obnovo igrišča v Vidmu odobrenih 33.429,24 € sofinanciranja, Občini Kamnik kot investitorju v obnovo igrišča v Stranjah pripada 33.638,15 €, za sofinanciranje programskih vsebin na projektu pa imajo OŠ Janka Modra odobrenih 6.281,10 €, Vrtec Antona Medveda Kamnik 5.971,15 € in OŠ Stranje 32,50 €. Sofinanciran del predstavlja 65 % vrednosti prijavljenega projekta, razliko krijejo partnerji iz lastnih sredstev.

Na pravnomočnost odločbe moramo pačkati 15 dni, v vmesnem času bomo na Občini pripravili vso potrebno gradivo za pridobitev ponudb izvajalca obnove igrišča. Če ne bo novih zapletov, bo sanacija igrišča izvedena že letošnje leto.

Natančnejšo predstavitev projekta in potek aktivnosti pripravimo za naslednjo številko Pletenic, o napredku pa vas bomo obveščali tudi preko občinskih spletnih kanalov.

Dostopnost