Aktualno

Obvestilo štaba civilne zaščite

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

19.10.2020

Štab CZ Dol pri Ljubljani

Spoštovani,

obveščamo vas, da se je v četrtek, 15. oktobra 2020, na izredni seji sestal Štab Civilne zaščite Občine Dol pri Ljubljani. Glavna tema izredne seje je bila ponoven porast okužb z virusom Covid-19.

Vzpostavljeno bo dnevno spremljanje dogodkov in poročanje o dejavnostih omejevanja širjenja virusa. Operativna skupina CZ se bo sestajala enkrat tedensko, v primeru povečanja primerov in razglasitve pandemije se bo skupina sestajala na dnevni ravni.

Štab CZ trenutno razpolaga z zadostno količino najnujnejšega materiala za oskrbo interventnih in nujnih služb. Za osebno rabo priporočamo, da si vsak glede na osebne potrebe zagotovi lastna zaščitna sredstva. Trenutno je na trgu dovolj zaščitnih sredstev. 

Zaradi vse slabše epidemiološke slike v državi, stopajo v veljavo novi ukrepi. Država je trenutno razdeljena na rdeče in oranžne regije glede na 14-dnevno incidenco. Občane in občanke naprošamo, da upoštevajo navodila/priporočila NIJZ in Vlade RS, ter Štaba CZ.  Obvezno je nošenje zaščitnih mask tudi izven zaprtih prostorov, nujno je upoštevanje varnostne razdalje.

Dnevno spremljanje okuženih prebivalcev po občinah lahko spremljate na spletni strani NIJZ.


Več na: 

Zadnje novice na spletni strani Žurnal24 (www.zurnal24.si)

Dostopnost