Aktualno

Obvestilnik Rdečega križa Ljubljana

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 9.11.2020

#SOLIDARNOST. Bodi sprememba, ki si jo želiš videti v svetu.

-Mahatma Gandhi

Na Rdečem križu Slovenije-Območnem združenju Ljubljana smo v sodelovanju z občinami aktivirali sistem nudenja humanitarne pomoči in podpore ljudem na domu v času epidemije. Za vašo informiranost in z namenom, da dosežemo tiste, ki našo pomoč in podporo potrebujejo, vam pošiljamo dodatne informacije o naših aktivnostih.

NUJNA - HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA

Na posebni telefonski številki 040 788 698 smo dosegljivi za informacije o nujni humanitarni oskrbi prebivalstva od ponedeljka do četrtka od 9. do 15. ure, v petek od 9. do 12. ure.


Gre za nujno oskrbo (s hrano, zdravili) in zagotavljanjem informacij, ki je namenjena še posebej ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim) in tistim občankam in občanom, ki ne morejo ali ne smejo zapustiti stanovanja in si s pomočjo sorodnikov, prijateljev, znancev ali dostave podjetij na dom ne morejo zagotoviti izdelkov in storitev, ki so nujno potrebni za življenje.

DELOVANJE HUMANITARNEGA CENTRA

Delitev humanitarne pomoči v obliki hrane poteka nemoteno. Za prevzem humanitarne pomoči je Humanitarni center na Tržaški c. 132, odprt v ponedeljek in torek od 9. do 15. ure, v sredo od 9. do 17. ure. Oblačil do preklica ne zbiramo, prav tako izdajamo uporabnikom oblačila le v nujnih primerih.

UP - UČNA POMOČ in PSIHOSOCIALNA PODPORA DRUŽINI

UP - učna pomoč in psihosocialna podpora družini je projekt, ki je v tem obdobju, ko šolanje poteka na daljavo izrednega pomena. Projekt smo vzpostavili kot odgovor na stiske družin v prvem valu epidemije, v letošnjem šolskem letu pa z aktivnostmi nadaljujemo v obliki redne podpore družinam s pomočjo prostovoljcev in v sodelovanju s šolskimi svetovalnimi službami.
Potrebe po učni, tehnološki in psihosocialni podpori pa so velike. Kako nam lahko pomagate?

IŠČEMO DODATNE PROSTOVOLJCE

Več informacij na https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/UP-ucna_pomoc_in_psihosocialna_podpora_druzini/

ZBIRAMO DONACIJE KAMER ZA RAČUNALNIK

HVALA vsem, ki bi lahko donirali kamero za računalnik ali veste za koga, ki bi nam lahko pomagal! S tem boste močno olajšali šolanje učencev na daljavo. Trenutno potrebujemo vsaj še 30 kamer.

NOVI PROSTOVOLJCI: Postani inštruktor v programu Sem sreča v nesreči

Kot lahko vidimo vsak dan nesreča nikoli ne počiva, zato je potrebno stalno obnavljanje znanja s področja ukrepanja v nesrečah. Vabimo vas, da postanete inštruktorji v programu Sem sreča v nesreči in ta osnovna znanja za ukrepanje pred, med in po nesreči (požar, potres, poplava) v obliki kratkih delavnic prenašate naprej učencem v osnovnih šolah. Predznanje s področja ni potrebno, pridobite ga v okviru kratkega usposabljanja. Za prijavo lahko izpolnite prijavni obrazec na spletni strani https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/, ali pa se obrnete kar direktno na srecavnesreci@rdecikrizljubljana.si.

OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODJALCEM

Odvzemi krvi potekajo kljub izrednim razmeram, vendar v prilagojeni obliki: potrebna je predhodna najava, s katero se preveri primernost za darovanje in zagotovi varnost vseh udeleženih. Vabljeni, da darujete! Pokličite na 051 672 147, 051 389 270 ali 030 716 796 in se dogovorite o dnevu in uri prihoda z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ul. 6, Ljubljana. Več informacij na http://www.ztm.si/

Hvala, ker darujete kri za življenje.

ZBIRANJE DONACIJ

Stiske ljudi se poglabljajo. Veliko družin, samozaposlenih in perkarnih delavcev se je znašlo v hudi finančni stiski. Donacije za pomoč pri plačilu položnic za osnovne življenjske stroške lahko nakažete na Humanitarni račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici:

SI56 61 000 11 22 33 44 82
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2 (Pomagajmo LJUDEM našega mesta)

Pošljete SMS sporočilo s ključno besedo LJUDEM na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR za humanitarno akcijo Pomagajmo LJUDEM našega mesta;

POMEMBNO

November – Mesec boja proti odvisnosti
1. – 8. november – Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije
Teden solidarnosti, ki vsako leto poteka v prvem tednu novembra, je priložnost, da se spomnimo pomena solidarnosti kot temeljne vrednote posameznika in socialne države. Sredstva, ki jih Rdeči križ Slovenije zbere na podlagi doplačilnih znamk in vozovnic, nam omogočajo, da pomagamo številnim ljudem, ki se ob izrednih razmerah znajdejo v stiski.
28. november – Dan brez nakupov


Za več informacij in prijave pokličite na 01 425 34 19 ali pišite na info@rdecikrizljubljana.si  

Dostopnost