Aktualno

Občani ste izbrali! V izvedbo gre 12 projektov!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.11.2019

Komisija za ugotavljanje izida glasovanja o projektnih predlogih za participativni proračun Občine Dol pri Ljubljani je v ponedeljek, 18.11.2019 ugotovila izid glasovanja.

Na predčasnem in rednem glasovanju je glasovalo 335 občanov, t.j. prebivalcev območij vaških odborov (v nadaljevanju: VO) Beričevo, Dol, Dolsko in Klopce, ki so izbrali 9 projektov. 32 glasov je bilo podeljenih projektom na predčasnih volitvah, 303 na nedeljskih. Na območjih VO Laze in Senožeti so bili že avtomatsko uvrščeni v izvedbo 3 projekti. Skupaj bo Občina Dol pri Ljubljani v letu 2020 tako izvedla 12 projektov iz naslova participativnega proračuna »Po izboru občanov!«.

Iz VO Dol je prišlo 31 % vseh glasovnic (od tega 3 neveljavne), iz VO Dolsko 30 % vseh glasovnic (od tega 9 neveljavnih), iz VO Beričevo 25 % vseh glasovnic (od tega 8 neveljavnih) in 14 % iz VO Klopce (od tega 6 neveljavnih).

Projekti iz območja VO Laze (Nujna ureditev javne ceste št. 563 k.o. Laze, dolžine 120m ter Ureditev pred leti že obstoječe rekreacijske površine ob Savi) in VO Senožeti (Zamenjava odra v prostorih gasilskega doma in ureditev dvorane za kulturne in druge prireditve) gredo ravno tako v izvedbo, kljub temu, da zanje glasovanje ni bilo izvedeno.

Fotogalerija

VO Beričevo
VO Dol
VO Dolsko
VO Klopce
Dostopnost