Aktualno

Obiščite Reaktorski center predzadnjo marčevsko soboto

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.3.2024

V občini Dol pri Ljubljani že več kot pol stoletja deluje Reaktorski center Instituta ''Jožef Stefan''. Če ste se spraševali, kakšne raziskave izvajajo vrhunski domači in tuji raziskovalci z različnih področij naravoslovja in tehnike ter znanosti o življenju v vaši neposredni bližini, kako reaktor TRIGA in druga raziskovalna infrastruktura izgleda od blizu ter kje so snemali nekatere prizore iz filma Varuhi formule, potem bo v soboto, 23. marca 2024, odlična priložnost za odgovore na ta vprašanja.

Takrat bo Institut ''Jožef Stefan'' odprl svoja vrata tako na Reaktorskem centru kot tudi v Ljubljani. Prve predstavitve na Dan odprtih vrat Instituta ''Jožef Stefan'' se bodo na Reaktorskem centru pričele ob 9.30, na ljubljanski lokaciji že pol ure prej, zadnje pa se bodo zaključile okrog 14.30  ure (v Ljubljani pol ure prej).

Če si boste po ogledu predstavitev na Reaktorskem centru želeli ogledati tudi laboratorije in raziskovalne odseke na ljubljanski lokaciji, bo vsako uro organiziran brezplačni avtobusni prevoz med obema lokacijama. Ogledi so brezplačni.

V vsebinsko bogatem programu boste zase nekaj našli domala vsi – od najmlajših do starejših, družine, posamezniki, ...

Vljudno vabljeni!

Ob obisku Reaktorskega centra je treba predložiti osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Fotografija: mag. Marjan Verč, Institut ''Jožef Stefan''

Dostopnost