Aktualno

Občina vstopa v konzorcij 11-ih občin s projektom vzpostavitve pametnih mest in skupnosti

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 26.2.2021

V torek, 23. 2. 2021 je Občina Dol pri Ljubljani v Kulturnem domu Dolsko gostila srečanje županov 11-ih občin, s katerimi skupaj vstopamo na pot uvajanja inovativnih rešitev na področju digitalizacije občin. Poleg Občine Dol pri Ljubljani konzorcij sestavljajo še Občina Domžale, Občina Hrastnik, Občina Litija, Občina Lukovica, Občina Mengeš, Občina Moravče, Občina Šentrupert, Občina Šmartno pri Litiji, Občina Trzin in Občina Zagorje ob Savi.

Povezane občine se bodo skupaj prijavile na »Javni razpis za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti«, ki ga razpisuje Ministrstvo za javno upravo, in sicer z implementacijo izbranih digitalnih rešitev, ki bodo pokrivale eno oziroma več vsebinskih področij pametnih mest: upravljanje z viri in infrastrukturo, skrb za okolje, zdravo in aktivno življenje, mobilnost, logistika in transport, kultura, šport in turizem ter varnost in zaščita. Strokovno podporo pri prijavi projekta bo konzorciju nudil Razvojni center Srca Slovenije.

Digitalne rešitve, ki jih bomo prioritetno izbrali, bodo omogočile boljše upravljanje, komuniciranje, proaktivno reševanje problemov, koordiniranje virov in procesov za hitro odzivanje, minimiziranje posledic nepredvidenih dogodkov in naravnih nesreč oziroma zagotavljanje kvalitetnejšega življenja občanov in obiskovalcev.

Fotogalerija

Srečanje županov 11-ih občin, 23.2.2021
Srečanje županov 11-ih občin, 23.2.2021
Srečanje županov 11-ih občin, 23.2.2021
Dostopnost