Aktualno

Nov fitnes na prostem v Križevski vasi

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

2.8.2021

Od konca julija dalje se lahko z novim orodjem za telovadbo na prostem pohvali tudi Križevska vas. Občina je v okviru projekta »Vegova pot v šolo« ob nogometnem igrišču uredila mini telovadni park s katerim želimo skupaj s člani ŠD Zagorica pri Dolskem spodbuditi ljudi k aktivnemu preživljanju prostega časa in k večgeneracijskemu druženju. V nadaljevanju projekta bo izvedeno tudi usposabljanje vaditeljev, ki bodo nato poskrbeli za prenos znanja o pravilni izvedbi vadb na orodju na ostale člane ŠD Zagorica.

Občina je za ureditev območja in postavitev telovadnih naprav odštela 11.421,03 EUR (z DDV), od tega dobi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) povrnjenih 6.935,63 EUR. Nekaj nepovratnih sredstev za opravljeno prostovoljno delo na projektu (t.i. »prispevek v naravi«) iz EKSRP sklada prejme tudi ŠD Zagorica.

Projekt »Vegova pot v šolo« je leta 2019 nastal v sodelovanju z Občino Moravče, Turističnim društvom Moravče, Športnim društvom Zagorica pri Dolskem in Društvom rokodelcev – Rokodelski center Moravče. Z izvajanjem projekta smo zaradi dolgotrajnih administrativnih postopkov začeli šele v koncu leta 2020. Primarni cilj projekta je vzpostavitev poti, ki poteka od OŠ Jurija Vege v Moravčah do njegovega rojstnega kraja v Zagorici. Pot, po kateri je Jurij Vega kot otrok hodil v šolo, bo označena z informacijskim tablami o življenju in delu Jurija Vege ter informacijami o naravnem bogastvu krajev, skozi katere poteka pot. Občina Dol pri Ljubljani pa je kot partner projekta sofinancirala nakup opreme za telovadbo na prostem, ki se nahaja v Križevski vasi, blizu rojstne hiše Jurija Vege.

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Fotogalerija

Dostopnost