Aktualno

Matjaževo dobrodelno kolesarjenje

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.7.2022

Med 19. in 31. julijem 2022 se na pot po vseh 212 slovenskih občinah s kolesom podaja Matjaž Hribljan, doma iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike. Namen kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi - ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. V Sloveniji s tem obolenjem živi približno 150 ljudi.

Matjaž je kolesarsko turo pričel 19. julija v Cerknici in jo bo zaključil 31. julija v Postojni. Trasa je dolga 2576 km s kar 30.000 m višinske razlike. Trasa kolesarske ture je dostopna na https://bit.ly/212_obcin_trasa  , celotna tura se bo prenašala v živo na Twitchu https://www.twitch.tv/matjazh2  .

Matjaža bodo na poti spremljali prijatelji kolesarji, člani in podporniki društva. Kolesarjenje bo imelo tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala. V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 EUR, ali pa Matjaža pozdravite ob prihodu na vašo občino v četrtek 28. julija, predvidoma ob 14.10 uri, in z njim prekolesarite del poti po občini. Oboleli z ALS so vaši soobčani, zato vas vabimo, da se akciji pridružite po svojih zmožnostih. Več o akciji si lahko preberete na www.drustvo-distrofikov.si  in FB strani “212 občin”.

 

Fotogalerija

Dostopnost