Aktualno

Likovna razstava Polnost praznine

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: JSKD OI Ljubljana okolica, 28.9.2023

Vljudno vas vabimo na odprtje območne likovne razstave Polnost praznine v četrtek, 5. oktobra 2023, v Galeriji Sora, v Sori pri Medvodah.

Razstavljena dela so nastala na podlagi 9. bienalnega tematskega razpisa JSKD RS
in bodo selekcionirana do državne kakovostne ravni.


Razstavljajo:
ANDREJA A. SCHWARZBARTL PEVEC, MARIJA KOSEC BRATUN, ALEŠ ŽNIDARŠIČ, ROMAN VERAS, NEVENKA VERBIČ, ZORAN LESJAK, JANJA PRAČEK, MARIJA ZEVNIK, OLGA JEVŠEK, RENATA GRMOVŠEK, ANDREJA ERŽEN, DUMIJA PETAKL (KLAVDIJA ŠPENKO & MILENA ŽAVBI), BRIGITA KNE, MARINKA ŽIBERT, NATAŠA KOVŠE, JOŽI NASTRAN BRANK, CECILIJA ČEBAŠEK, MIRKO MIHOVEC, STANKO GRABLJEVEC, MATEJA STRUŠNIK, MIRKO ANŽELJ, BERNARDKA PETROVIĆ MAGER, MARTINA STARC, JOŽICA VIRK RODE, VLASTA KRAPEŽ, IVANKA DEMŠAR


Glasbeni program:
SORŠKI ORGLIČARJI


Strokovno spremljanje razstave:
dr. VIDA SLAĐANA MITROVIĆ - diplomirala je na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete v Mariboru (2006) in študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Je slikarka mlajše generacije, ki se z likovno umetnostjo ukvarja tudi v teoriji kot sodelavka Oddelka za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru in Fakultete za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Je avtorica več strokovnih člankov. Poleg teoretičnega raziskovanja se ukvarja s slikarstvom in video umetnostjo. Njen umetniški opus obsega slike, risbe, akvarele, video in performans. Samostojno se je predstavila z razstavama (Ne) vidni spol, Ljubljana (2009) in Kako ona uživa, Celje (2008) ter sodelovala na več skupinskih razstavah doma in v tujini.


Razstava bo na ogled do 31. 10. 2023; ponedeljki 17.30 - 19.30, srede 18.00 - 20.00 ali po dogovoru: 040 431 604.


Razstavo so podprle občine: Medvode, Dol pri Ljubljani, Škofljica, Brezovica pri Ljubljani, Ig, Velike Lašče, Vodice

Datoteke

Vabilo


Dostopnost