Aktualno

Kolesarski maraton Ljubljanica 2020

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: ŠD Povodni mož, 24.8.2020

Ljubljansko športno drušzvo Povodni mož bo 13. septembra 2020 organiziralo Kolesarski maraton Ljubljanica 2020, ki bo na območju občine Dol pri Ljubljani potekalo predvidoma med 10:25 in 12:00 uro.

Tradicionalni kolesarski dogodek namenjen tako za rekreativce, tekmovalce, kot tudi družine in naše najmlajše. Del serije, organizirane v več slovenskih mestih, tudi tokrat v središču slovenske prestolnice. Trasa rekreativnega maratona je netekmovalnega značaja in bo potekala v smeri Podgrad skozi naselja Laze, Dolsko, Senožeti in naprej v smeri Litije. Zapor cest ne bo, zato previdno na cesti. Pričakuje se do 200 kolesarjev. Prireditev bo organizirana ob vsakem vremenu.

 

PRIJAVNO MESTO: 
Mestna hiša Ljubljana

STARTNO PRIZORIŠČE: 
Mestni trg, Stritarjeva ulica

CILJNO PRIZORIŠČE: 
Mestni trg, Stritarjeva ulica

PARKIRANJE: 
Bo na voljo na obstoječih parkiriščih v centru in okolici Ljubljane

KOLESARSKE TRASE: 
Na voljo bodo 3 trase, in sicer:

  • MALA DRUŽINSKA TRASA: 35 km s 310 m višinske razlike. Trasa je na voljo na ogled TUKAJ.

  • DOLGA TRASA: 76 km s 460 m višinske razlike. Trasa je na voljo na ogled TUKAJ.

  • PRO TRASA: 110 km s 1.450 m višinske razlike. Trasa je na voljo na ogled TUKAJ.

POTEK MARATONA: 
Start vseh maratonov je skupinski. Promenadna vožnja iz centra Ljubljane mimo tržnice po Litijski cesti do Vevč, kjer vse trase zavijejo levo in od tam nadaljujejo do Zaloške ceste in do Podgrada. Tu je 1. razcep. Kratka trasa zavije desno do Besnice, kjer je tudi obrat in okrepčevalnica. Dolga in PRO trasa gredo naravnost do Litije. V Litiji je 2. razcep. Tam dolga trasa zavije desno in se preko Trebeljevega vrne proti Besnici in nazaj v Ljubljano. PRO trasa nadaljuje naravnost proti Zagorju ob Savi, kjer pred krajem Renke zavije desno. Tu se začne vzpon in na vrhu vzpona je okrepčevalnica. Trasa se potem spušča do Litije, kjer se priklopi na dolgo traso.

NAGRADE:
Med udeleženci bodo izžrebali glavnenagrade in manjše nagrade pokroviteljev dogodka. Pposebne nagrade bodo prejeli še najstarejši udeleženec, najstarejša udeleženka, najmlajši udeleženec, najmlajša udeleženka in najštevilčnejša ekipa ali klub.

PRIJAVE: 
https://ljubljanica.net/9-bike-festival-ljubljana/

ORGANIZATOR:
Športno društvo Povodni mož
, Mucherjeva ulica 9, 1000 Ljubljana
Splošna vprašanja v zvezi s prijavami in plačili: info@ljubljanica.net

Dostopnost