Aktualno

Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani – naročanje gradiva v paketnik

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Branka Vodenik, Nataša Grubar Praček, 15.4.2022

Občina Dol pri Ljubljani in Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani, ter Mestna knjižnica Ljubljana vam od srede, 6. aprila 2022 dalje ponujamo novo storitev, naročanje knjižničnega gradiva v paketnike Direct4me na lokaciji občine Dol pri Ljubljani.

Pri stavbi občine smo postavili niz paketnikov, v katere si sedaj lahko naročite gradivo iz Knjižnice Bežigrad. Prevzamete ga lahko vse dni v tednu, 24 ur na dan.

Veseli nas, da vam lahko zagotovimo še dodatno storitev, naročilo v paketnik, in s tem olajšamo dostop do knjižničnega gradiva, preden bomo  ponovno odprli prenovljeno knjižnico Jurij Vega.

Obenem vas vabimo, da ob ponedeljkih, poleg rednih postajališč bibliobusa v Dolskem, Senožetih in Podgorici, obiščete še dodatno lokacijo v Vidmu pri osnovni šoli. Lahko pa izkoristite možnost izposoje gradiva v vseh enotah mestne knjižnice Ljubljana, predvsem v Črnučah, Zalogu, Polju, Bežigradu in Mostah.

Paketnik

Kako naročim rezervirano gradiva za prevzem v paketniku:

  • V knjižničnem katalogu Cobiss+ ali mCobiss v Knjižnici Bežigrad rezervirate želeno gradivo in izberete prevzemno mesto Dol-paketnik,
  • gradivo iz Knjižnice Bežigrad rezervirate po telelefonu 01/ 308 53 00 in se dogovorite za prevzemno mesto Dol-paketnik.

Ko bo naročeno gradivo za vas pripravljeno in pripeljano iz Knjižnice Bežigrad, boste na vašo mobilno telefonsko številko (zabeleženo v COBISS+, Moj profil) prejeli SMS obvestilo in digitalno zvočno kodo za odpiranje paketnika.

Kako prevzamem gradivo v paketniku:

  • vratca paketnika odprete s klicem na številko, prejeto v SMS obvestilu ali z aplikacijo Direct4me,
  • gradivo v paketniku vas čaka 72 ur od poslanega SMS obvestila,
  • za gradivo, ki ga ne boste prevzeli, vam zaračunamo strošek v skladu s cenikom.

Kako vrnem gradivo:

  • gradivo lahko vrnete v paketnik z aplikacijo Direct4.me,
  • za vračilo v paketnik se dogovorite s klicem v Knjižnico Bežigrad,
  • ali ga brezplačno vrnete osebno v Knjižnici Bežigrad.

Podrobnejša navodila za prevzem in vračilo izposojenega gradiva so navedena na paketniku.

Paketniki so na voljo tudi v drugih knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana in uporabniki so s storitvijo zelo zadovoljni. Vabljeni k uporabi tudi vi.

 

 

Dostopnost