Aktualno

Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

27.2.2020

Odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen, in sicer ga uporabniki v Ljubljani naročite, ko ga potrebujete, uporabniki v primestnih občinah pa si izberete datum znotraj razpisanega termina (med 15. aprilom in 31. majem ter med 1. oktobrom in 30. novembrom 2019).

V obeh primerih je treba odvoz predhodno naročiti prek posebne naročilnice, ki jo v elektronski ali pdf obliki najdete tukaj. Ko bomo prejeli vašo naročilnico, vas bomo poklicali in skupaj se bomo dogovorili za datum odvoza. Na dan, dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, jih pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ko prevzamemo kosovne odpadke, mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč.

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se z nami dogovorite za prevzem in odvoz, kar pa treba plačati v skladu s cenikom. Za dodatne informacije nam pišite na e-naslov kosovni@vokasnaga.si.

Kako pripraviti kosovne odpadke?

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les itd.). Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bomo odpeljali in bomo o njih obvestila pristojne inšpekcijske službe. Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. Če je določena natančnejša ura, pa do dogovorjene ure.

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, oprema, igrače (sodi, samokolnice, otroški vozički), vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika - hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Med kosovne odpadke pa ne smemo odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (okna, vrata itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum.

Dostopnost