Aktualno

Javni natečaj za zasedbo prostega delovnega mesta Višji svetovalec za komunalne in gradbene zadeve

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 23.12.2020

Na podlagi 57. in 58. člena Zakona o javnih uslužbencih (Uradni list RS, št. 63/07 - uradno prečiščeno besedilo, 69/08 - ZTFI-A, 69/08 - ZZavar-E, 65/08 in 40/12 – ZUJF), Občina Dol pri Ljubljani, Dol pri Ljubljani 1, Dol pri Ljubljani objavlja JAVNI NATEČAJ za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta Višji svetovalec za komunalne in gradbene zadeve.

Izbrani kandidat bo delo na delovnem mestu Višji svetovalec za komunalne in gradbene zadeve opravljal v nazivu višji svetovalec III, ki se opravlja v 35. izhodiščnem plačnem razredu, z možnostjo napredovanja v naziv višji svetovalec II in višji svetovalec I. Delovno razmerje se sklepa za določen čas enega (1) leta z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. Poskusna doba je šest (6) mesecev. Delo se opravlja polni delovni čas na sedežu Občine Dol pri Ljubljani.

Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto uradniško delovno mesto, morajo poleg splošnih pogojev, ki jih urejajo predpisi s področja delovnega prava, izpolnjevati še naslednje pogoje:

  • univerzitetna izobrazba oziroma visoka strokovna izobrazba s specializacijo ali magisterijem oziroma druga bolonjska stopnja gradbene ali komunalne smeri,
  • najmanj 4 leta delovnih izkušenj,
  • opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka, (če ga kandidat nima, ga lahko opravi naknadno),
  • opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv (če ga kandidat nima, ga lahko opravi naknadno),
  • znanje uradnega jezika,
  • državljanstvo Republike Slovenije,
  • ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
  • zoper njih me sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kot delovne izkušnje se šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu. Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Kot delovne izkušnje se upošteva tudi drugo delo na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira, pri čemer se upošteva čas opravljanja takega dela in stopnja izobrazbe. Delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.

Izbran kandidat mora najkasneje v treh mesecih od sklenitve delovnega razmerja opraviti strokovni izpit iz upravnega postopka (31. člen Zakona o splošnem upravnem postopku – Uradni list RS, št. 24/06 - uradno prečiščeno besedilo, 105/06 - ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10 in 82/13).

Izbrani kandidat mora najkasneje v enem letu od sklenitve delovnega razmerja opraviti obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. Za javne uslužbence, ki so opravili strokovni izpit za imenovanje v naziv skladno z določbami Zakona o javnih uslužbencih, in/ali so se udeležili priprav na strokovni izpit za imenovanje v naziv, se lahko šteje, da izpolnjujejo pogoj obveznega usposabljanja po 89. členu ZJU.

Naloge, ki jih opravlja so:

  • organiziranje medsebojnega sodelovanja in sodelovanja z drugimi organi,
  • sodelovanje pri oblikovanju sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv,
  • samostojna priprava zahtevnih analiz, razvojnih projektov, informacij, poročil in drugih zahtevnih gradiv,
  • pomoč pri izvajanju in koordiniranju investicij, vzdrževalnih del,
  • sodelovanje pri pripravi in izvajanju javnih naročil in drugih postopkov,
  • spremljanje in nadzor nad vzdrževanem javne infrastrukture,
  • pomoč pri načrtovanju, vzdrževanju in vodenju investicij,
  • pomoč pri nadzoru in ocenjevanju gradbenih in drugih tehničnih del,
  • pomoč pri pripravi popisov gradbenih in drugih del,
  • pomoč pri delu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu,
  • nadzor nad vzdrževanjem javne infrastrukture ter objektov v lasti občine,
  • sodelovanje pri pripravi občinskih odlokov in drugih aktov,
  • opravljanje drugih upravnih nalog podobne zahtevnosti,
  • samostojno opravljanje drugih zahtevnejših nalog po odredbi in navodilu župana ali direktorja občinske uprave.

Prijava kandidata na razpisano prosto delovno mesto mora vsebovati:

  1. pisno izjavo kandidata o izpolnjevanju pogojev izobrazbe z navedbo stopnje oziroma ravni izobrazbe, navedbo smeri in datumom ter nazivom ustanove kjer je izobrazbo pridobil;
  2. pisno izjavo o opravljenem strokovnem izpitu iz upravnega postopka iz katerega mora biti razviden dan, mesec, in leto ter ustanova na kateri je bil opravljen (če ga je kandidat opravil);
  3. pisno izjavo kandidata o opravljenem obveznem usposabljanju za imenovanje v naziv (če ga je kandidat opravil);
  4. pisno izjavo kandidata, da:

- je državljan Republike Slovenije,

- ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,

- zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti;

5. pisno izjavo kandidata, da za namen tega natečajnega postopka dovoljuje Občini Dol pri Ljubljani pridobitev podatkov iz 4. točke iz uradne evidence.

Prednost pri izboru bodo imeli kandidati, ki imajo znanja oziroma delovne izkušnje s področja graditve objektov in s poznavanjem komunalne problematike v občini ter z izvajanjem ter vodenjem projektov.

V primeru, da kandidat s pridobitvijo podatkov iz uradnih evidenc ne soglaša, bo moral sam predložiti ustrezna dokazila.

Kandidat lahko predloži tudi življenjepis ter v prijavi navede druga znanja in veščine, ki jim ima.

Od kandidata se zahteva poznavanje programov za oblikovanje besedil in tabel na PC, poznavanje uporabe interneta in elektronske pošte, poznavanje dela v lokalni samoupravi, znanje tujega jezika, vozniški izpit B kategorije.

Strokovna usposobljenost kandidatov se bo presojala na podlagi navedb v prijavi, priloženih pisnih izjav k prijavi, z osebnim razgovorom ter s pisnim preverjanjem kandidatovega znanja, v kolikor bo to potrebno.

Rok za vložitev prijave je 8 dni od datuma objave na spletni strani občine. Prijave se lahko vloži pisno na naslov: Občina Dol pri Ljubljani, Dol 1, 1262 Dol pri Ljubljani, s pripisom "Javni natečaj – Višji svetovalec za komunalne in gradbene zadeve" ali po elektronski pošti na obcina@dol.si.

Zaželeno je, da kandidati v vlogi navedejo naslov elektronske pošte za obveščanje in vročanje.

Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi v roku 15 dni po dokončnosti sklepa o izbiri. Občina si pridržuje pravico, da delovnega razmerje ne sklene z nobenim izmed kandidatov, četudi ti izpolnjujejo pogoje razpisa.

Dostopnost