Aktualno

Izjemno uspešen projekt PONI LUR se nadaljuje

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: RRA LUR, 25.9.2023

V Ljubljanski urbani regiji ponovno priložnost za razvoj več kot 100 novih podjetniških idej

Ljubljana, 25. september 2023 – Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je objavila razpis, v okviru katerega ponovno vabi posameznice in posameznike z inovativnimi in naprednimi podjetniškimi idejami k prijavi v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR). Udeleženci bodo tekom usposabljanja osvojili vsa potrebna znanja in veščine za uspešen in učinkovit razvoj svoje ideje ter zagon novega podjetja. V okviru projekta RRA LUR zagotovi podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje.  Razpis je objavljen na www.rralur.si.

PONI LUR se je izvajal že v obdobju 2020–2023, na podlagi izjemno uspešni rezultatov pa je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj projekt v vrednosti 1.539.166,67 EUR potrdilo tudi za obdobje 2023-2029. Sofinanciran je s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), ki bo prispeval 615.666,67 EUR.

Do konca izteka projekta, to je 31. 12. 2029, bodo na RRA LUR za obdobje 4 mesecev v 10 skupinah zaposlili 106 posameznikov, ki bodo izbrani na podlagi prijavljene in predstavljene poslovne ideje, s katero morajo doseči dovoljšno število točk. Vse prejete prijave bo ocenjevala tričlanska komisija. V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost ali stopnjo izobrazbe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v bivališče v eni od 25 občin Ljubljanske urbane regije ter da lahko pred pričetkom podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev. To pomeni, da morajo biti na dan vključitve brez statusa zaposlitve, študenta, idr.

Z aktualnim razpisom bo priložnost za razvoj svoje podjetniške ideje dobilo prvih 10 udeležencev. Glavne delovne obveznosti in naloge na podlagi razpisa izbranih zaposlenih bodo usmerjene v pridobivanje ključnih znanj, ki so nujna za  uspešen razvoj poslovnih idej. V času programa bodo tako pod mentorstvom različnih vrhunskih strokovnjakov in uspešnih podjetnikov prejeli znanja s področja podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo; vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta, marketinških in promocijskih aktivnosti, poslovne komunikacije, upravljanje z IKT, pridobivanje virov financiranja, osnovna pravna ter finančna znanja ipd. Zagotovljena bo tudi vsa potrebna fizična infrastruktura po principu co-workinga.

Poziv, objavljen na spletni strani www.rralur.si, je odprt vse do 5. 10. 2023. Vsi potencialni prijavitelji vabljeni na predstavitev projekta in prijave na razpis, ki bo potekala v sredo, 27. 9. 2023, ob 11. uri preko video-povezave Zoom.

Prvi udeleženci bodo v projekt vključeni predvidoma s 1. 11. 2023.

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo je možno dobiti vsak delovni dan do vključno 4. 10. 2023 med 9.00 in 12.00, na telefonski številki 01 306 19 38 oz. elektronski pošti  poni@rralur.si.  

Dostopnost