Aktualno

Foto utrinki s pomladnega sejma

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava in LAS Srce Slovenije, 29.5.2024

Lokalno tržnico in pomladni sejem na Levčevi domačiji bi lahko poimenovali tudi praznik druženja in lokalne kulinarike.

S sončkom obsijan 24. maj je bil prijeten gostitelj dogodka, ki je privabil številne domačine. 

Ponudba na stojnicah je bila raznolika in številna. Obiskovalci so lahko zelenjavo dobili pri stojnici Kmetije Pr' Pečnikar, med pri Janezu Šimencu z Dolskega, ovčje mleko pri Kmetiji Pr' Travnari,  med in rokodelske izdelke pri Darki Levičar, kravje sire pri Kmetiji Jergan, piškote, moko in kašo pri Kmetiji Pr' Boltjan, jajce in izdelke iz kozjega mleka pri Kmetiji Pr' Ropet, lešnike in aronijo pri Eko kmetiji Vodnjov, zeliščne pripravke pri Zeliščni kmetiji Hanuman, jagode pri Kmetiji Brdar, ovčje kože pri Janezu Žvabu, šivane dekorativne izdelke pri Miri Lukežič, lončevino pri Tomu in Majdi Kraker, sadike pri POŠ Jevnica ter zeliščna mila, čaje in druge izdelke pri TD Dolsko.

Za prijeten ambient je poskrbel lokalni ansambel Nepozabni. Želodčki niso ostali prazni, tokrat je za kulinarko poskrbela ekipa Gradiškovih iz Dnevnega bara Ivi s sveže pečenimi ribami. Na voljo so bile tudi palačinke. Pripravljal jih je Tim Bučar, ki ima redko gensko bolezen, apertov sindrom. Denar zbran s prostovoljnimi prispevki bo vložil v fizioterapevtske obravnave.  

Spremljevalni program dogodka se je pričel s kulinarično delavnico namenjeno predstavnicam vseh treh občinskih aktivov žena. Delavnico je vodil chef Rok Bučar iz Laz. Spoznale so številne trike peke na žaru. Šola zdravja je pripravila gibalno urico za starejše. Na ogled smo postavili likovno razstavo otrok iz Vrtca pri OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani in obenem za najmlajše obiskovalce pripravili predstavo o izgubljeni čebeli v izvedbi Malih pustolovcev. Po predstavi so mnogi druženje nadaljevali pri skavtkem ognju domačih Skavtov Dol-Dolsko, ki so pripravili peko nad ognjem in se igrali posebno igro roverček kar v Levčevem sadovnjaku. Vrata svojega čebelnjaka so tudi tokrat prijazno odprli čebelarji iz ČD Dolsko in pripravili prikaz žičenja satovja. Naše zeliščarke iz Betkinega zeliščnega vrta, ki delujejo v okviru TD Dolsko, so bile obiskovalcem na voljo za vprašanja glede zeliščnega vrta in ponudile številne zeliščne izdelke, ki jih skupaj izdelujejo.  

Mnogi obiskovalci so izrazili zadovoljstvo in si želijo še več podobnih dogodkov. Hvala vsem, ki ste sodelovali v programu. Želimo si, da bi na prihodnjih tržnicah in sejmih sodelovalo še več ponudnikov iz občine Dol pri Ljubljani. Vabimo vas, da se oglasite in tudi sami izkažete interes.

Dogodek je del projekta Za lokalno hrano, ki je podprt s sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 preko LAS Srce Slovenije.

 

 

Fotogalerija

Dostopnost