Aktualno

Delovanje vrtca se organizira v minimalnem obsegu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 23.10.2020

Župan Občine Dol pri Ljubljani, ki je ustanoviteljica Vrtca pri OŠ Janka Modra, skladno z obvestilom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 23.10.2020, izdajam sledeči SKLEP o določitvi izjeme od zaprtja vrtcev:

1. Vrtec pri OŠ Janka Modra se določi kot izjema od zaprtja vrtcev in ostaja odprt tudi po 26.10.2020.

2. Delovanje Vrtca pri OŠ Janka Modra se organizira v minimalnem obsegu za zagotovitev varstva otrok staršev, ki nujno potrebujejo varstvo otrok, to je tistim staršem, ki morajo v tednu od 26.10.2020 dalje delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo.

3. V dokaz izpolnitve pogoja iz prejšnjega člena so dožni delavci pridobiti od delodajalca potrdilo, oziroma kakršnokoli drugo dokazilo, iz katerega bo razvidno, da jim ni omogočeno delo na daljavo, oziroma, da je obvezna njihova fizična prisotnost na delovnem mestu.

4. Ta sklep nadomesti Sklep o določitvi izjeme od zaprtja vrtcev št. 842-0002/2020-25, z dne 23.10.2020.

 

Obrazložitev

 

Vlada RS je zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi sprejela odločitev, da so vrtci od ponedeljka 26. oktobra 2020 dalje, predvidoma za en teden, zaprti. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2. V času zaprtja vrtcev so starši otrok, ki ne bodo v vrtcu, plačila za vrtec oproščeni! 

Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je dne 23.10.2020 posredovalo obvestilo, v katerem javnost obvešča, da lahko župani občin sprejmejo sklep s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev za zagotovitev varstva otrok staršev, ki nujno potrebujejo varstvo otrok, to je tistim staršem, ki morajo v tednu od 26.10.2020 dalje delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo.

V dokaz izpolnitve pogoja iz prejšnjega odstavka so dožni delavci pridobiti od delodajalca potrdilo, oziroma kakršnokoli drugo dokazilo, iz katerega bo razvidno, da jim ni omogočeno delo na daljavo, oziroma, da je obvezna njihova fizična prisotnost na delovnem mestu.

Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje  v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse  predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Ta sklep nadomesti Sklep o določitvi izjeme od zaprtja vrtcev št. 842-0002/2020-25, z dne 23.10.2020.

Dostopnost