Aktualno

Delavnica: Ustvarjanje skupnostnega prta

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: JSKD, 18.4.2024

Spoštovane občanke in občani.

JSKD Ljubljana okolica vabi na delavnico: Ustvarjanje skupnostnega prta, ki bo v petek, 10. maja 2024, ob 17. uri, na Levčevi domačiji.

Skupnostno ustvarjanje prtov, ki ga vodita akademski slikarki Zvonka T Simčič in Mojca Senegačnik, je namenjeno vsem, ki si želijo izkušnje skupnostnega ustvarjanja. Je dobra praksa na polju umetnosti, kjer se vzpostavlja in krepi socialna instalacija povezovanja skupnosti skozi umetniško ustvarjanje.

Skupnostne prte srčimo s tehniko slikanja z belilom na obarvano platno. Z odvzemanjem barve ustvarjalke/ci prtu dodajajo individualne poteze, ki se na koncu zlijejo v celoto in odsevajo značaj njihove, skozi delo ustvarjene skupnosti.


Končna podoba prta je lahko izdelana v različnih tehnikah: z odvzemom barve, s tiskanjem in z vezenjem. Ustvarjanje prtov z različnimi tehnikami je za udeležence svojska izkušnja, ki hkrati omogoča spoznavanje tehnik v likovnosti ter se podaja v združevanje likovnega in socialnega.


Prt, ki ga bomo izdelali na delavnici v Dolu, bo razstavljen v Galeriji Kresija v Ljubljani.


Po končani triurni delavnici bomo lahko v prijetnem ambientu prisluhnili koncertu vokalne skupine ZA SRCE MO, ki se v izhodišču naslanja na ljudsko izročilo Rezije. Zvokovnost pa bodo udeleženci prepletali že ob izdelovanju prta.

Rok prijave: 5.5.2024 Prijavnica(klik)
Za udeležence z območja JSKD Ljubljana okolica je udeležba brezplačna. Število udeležencev je omejeno na 15. Upoštevali bomo zaporedje prijav.


Vabljeni k prijavi!

 

Datoteke

Vabilo


Dostopnost