Aktualno

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Čebelarsko društvo Dolsko, 12.4.2024

Spoštovane občanke in občani,

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, skupaj z čebelarskimi društvi po Sloveniji, vas vabimo, da se nam pridružite  19. aprila 2024, ko bo potekal Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev.

Naš namen je izobraževati in informirati splošno javnost o izjemnem pomenu čebel in čebelarstva. V skoraj 100 čebelarskih društvih po Sloveniji bomo predstavili čebelarsko dejavnost, prikazali postopke pridobivanja medu ter opozorili na pomen kranjske čebele kot ključnega dejavnika za opraševanje rastlin v kmetijstvu.

Vabimo lokalne šole, vrtce, druge interesne skupine in celotno skupnost, da se pridružite temu pomembnemu dogodku. Skupaj lahko prispevamo k ozaveščanju o edinstveni naravni vrednosti čebeljih pridelkov, ki predstavljajo popolnoma naravno hrano, brez dodatkov ali odvzemanja s strani čebelarjev.

Z izražanjem podpore čebelarjem prispevamo k ohranjanju čebelarstva, naše kranjske čebele ter zagotavljanju zadostnega opraševanja različnih rastlin, ki so ključnega pomena za lokalno samooskrbo s hrano.

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev bo v občini Dol pri Ljubljani potekal v čebelnjaku ob osnovni šoli Janka Modra.

 

Vaša prisotnost in podpora bosta pripomogli k širjenju zavedanja o pomenu čebelarstva in njegovi neprecenljivi vlogi v našem okolju.

 

Hvala za vašo podporo in prijazno vabljeni!

Dostopnost