Aktualno

Brezplačen javen WiFi dostop prihaja na 7 lokacij v občini

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

Avtor: Občinska uprava, 12.4.2021

Občina Dol pri Ljubljani je na podlagi uspešne prijave na tretji poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela bon v vrednosti 15.000 evrov.

Na omenjen razpis se je prijavilo več kot 11.000 prijaviteljev iz cele Evrope, Občina Dol pri Ljubljani je bila ena izmed 1.780-ih prejemnikov bona. Hitro in zanesljivo brezžično internetno povezavo je kot pomembno pridobitev za lokalno okolje prepoznala večina slovenskih občin, na razpisu WiFi4EU je bilo pri pridobivanju finančnih sredstev uspešnih približno 80 % občin.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja, uporaba omrežja z oznako WiFi4EU pa bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala širokopasovni internetni dostop visoke kakovosti.

Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v juniju 2021 in bo na vseh lokacijah označeno z emblemom WiFi4EU. Lokalni prebivalci in obiskovalci lahko omrežja WiFi4EU uporabljajo brezplačno, pri čemer nista dovoljena oglaševanje in uporaba podatkov v komercialne namene. Za registracijo na omrežje geslo ne bo potrebno, uporaba interneta bo neomejena. Po občini bodo vzpostavljeni zunanji in/ali notranji oddajniki (AP) na naslednjih 7-ih lokacijah:

  • Rajhova domačija (notranji in zunanji AP)
  • Objekt Križevska vas 1 (zunanji AP)
  • PGD Beričevo (notranji in zunanji AP)
  • Kmetski dom Beričevo (notranji AP)
  • Občinska uprava Dol (notranji AP)
  • PGD Laze (zunanji AP)
  • PGD Senožeti (zunanji AP)

Namestitev opreme in omrežja v Občini Dol pri Ljubljani izvaja podjetje Telemach d.o.o., ki se je zavezal uporabiti najnovejšo in najboljšo razpoložljivo opremo, da bo povezljivost hitra, zanesljiva in varna. O napredku izvedbe projekta vas bomo sproti obveščali.

Pobuda WiFi4EU se financira s finančno podporo Evropske unije.

Fotogalerija

WiFi4EU
WiFi4EU
WiFi4EU
Dostopnost